Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak dopadne ve středu Rusnok?

A pak je otázka, zda má takové "podnikání" smysl.

Má smysl.

Protože takový sice žije "z ruky do huby", ale zatím pořád nepotřebuje (nestojí o) péči státu. Když se na to vykašle a skončí na ÚP, stojí to stát měsíčně minimálně 10-15 tisíc (podpora, zdravotní + výpadek byť minimálního soc+zdrav. OSVČ).

Mimochodem, ty minimální odvody jsou taky pěkná kurvárna. Je to počítáno z průměrných výdělků ve státě (tedy z čísla z břucha). Sám jistě víš, že tady u nás je realita velké většiny zaměstnanců někde na polovině (a neberu argument, že si za to mohou sami, proč se neučili/nesnažili, proč nejsou manažery/doktory..). Minimální zdravotní je v takové výši, že je jedno, zda má OSVČ zisk padesát tisíc, sto tisíc, tři sta tisíc. A teď si vem nějakou vesnickou holičku, která vydělá nějakých 8 tisíc měsíčně a je za to ráda.

Spousta lidí podniká proto, že žádná práce prostě není (...bude už jen a jen hůř). A lidi nejsou ochotni (nedivím se jim) se přesunout na druhý konec republiky, světa, kde momentálně by se něco (kdoví na jak dlouho) našlo. Zahodit kořeny, barák, rodinu a jít třeba kopat kanál do Bolivie.

Řešení vidím, ale není nic veselého. Přesto jsem přesvědčen, že k němu dojde. To už snad budu v důchodu, tak mi to může být osobně svým způsobem ukradeno... :x:

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat