Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak dopadne ve středu Rusnok?

A Rusnok dopadol tak ako som ocakaval. Boze ako priehladni su ti politici. Niekto v pozadi usudil, ze predcasne volby bubu lepsia alternativa, podmazol par blbcov (vzdy sa najdu o to sa nebojte) a volby budu.
U nas na SK mame zaujimavu alternativu. Uz dlhsiu dobu mi vadi, ze naco mame 150 poslancov, ked napriklad vo vladnom SMERe povie najvyssi, ze dnes ideme hlasovat takto a oni tak vsetci zahlasuju. Bez ohladu na nazor, ci svedomie ako to maju v ustave. Pred par rokmi sa zjavil v parlamente taky maly ukaz. Vola sa Matovic. Dostal sa do parlamentu popri jednej strane a spolu s nim dalsi 3 ludia. Vsteci 4 boli na konci a ludia ich prekruzkovali na celo. Od zaciatku vyhlasoval, ze je nezavisly a ziadne stranicke dohody ho nezaujimaju. Po par mesiacoch ho vyhodili z klubu, aj tych dalsich 3 a po case padla vlada. Predcasne volby.
Jeho experiment sa ukazal ako zivatoschopny. Zalozil si stranu na nestranickom principe, poskladal velmi roznu skladacku ludi, opat sa frajersky drbol na 150 miesto a prekruzkoval sa do parlamentu. Dnes patri k najsilnejsim opozicnym "stranam". Hoci navonok poslanci vystupuju ako jedna strana, hlasuje kazdy sam za seba, co prinasa samozrejme kopec vyhod a nevyhod.
Takze toto novum je podla mna riesenim na zastaraly koncept parlamentu, pretoze v principe sa ovela tazsie podplaca 150 nezavislych jedincov ako jeden predseda silneho zoskupenia. Navyse nerozumiem pri dnesnom systeme naco ich je tam 150. Vladny Smer ma vacsinu, schvali si co chce, jeho poslanci hlasuju vzdy tak ako urci predseda, takze naco im ide plat? Aby z casu na cas hlasovali tak ako im niekto prikaze?
Samozrejme 150 ludi sa dohodne ovela tazsie ako par stran, cez rozne koalicne rokovania, ale mozne to je, pretoze ak je raz nieco naozaj dobre tak sa to musi schvalit bez ohladu na politicku prislusnost.
System buducnosti je podme volit osobnosti, nie strany a zmena urcite pride.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat