Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Reálné dopady tzv. migační krize

Když se probírala Lisabonská smlouva, tak tu jeden nepopulární politik varoval (možná jediný, který smlouvu opravdu četl), že nám (podle smlouvy a v ní zanesených pravidlech hlasování) budou moci být v budoucnu vnuceni migranti. I strhl se pokřik, že to v žádném případě není pravda. Jedna politička, jejíž prohlášení se dá dodnes najít na youtube, jednoznačně tvrdila, že to není pravda, což jí nebrání, aby dnes netvrdila, že nic takového neřekla.
Ne ne, není to pravda.
Když to nastalo, jde samozřejmě o demokratické hlasování, přestože jsme předtím tvrdili, že toto nemůže nastat. Demokratické pravomoci byly přeneseny výše, přestože se tvrdilo, že to nemůže nastat.
Jedna ústa, která tvrdila, že to nemůže nastat, teď tvrdí, že přestože to podle nich nemohlo nastat, teď říkají, že to teď naprosto demokraticky nastalo (není jim blbý zapomenout). Že je to tak v pořádku a nikdy netvrdili, že to nemůže nastat.
Jedna pikatní obhajoba přenášení demokratických pravomocí nad stát byla ta, že naši politici jsou nezodpovědní a lépe bude, bude-li se rozhodovat výše - a jejich nezodpovědnosti se pro toto přenesení využilo. Bravurní.
Nezodpovědnosti politiků jsme se ani v nejmenším nezbavili, neb si zodpovědnost za popsané nepřipouští, popírají ji a "jedou" dál.

Tohle si tedy pamatuji já.

edit: Je to ukázkový popis dnes naháněného "šmejdského" podnikání.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat