Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Hrátky s totalitarismem

Nemůžu se zbavit dojmu, že Ty jsi slvělý teoretik (myslíš si, že víš, jak by všechno mělo fungovat), ale narážíš na jeden dost podstatný problém a tím je realita...

Když vezmu problém zneužívání jakékoli instituce tzv. "právního státu", tak samozřejmě jeho zneužívání (kverulantství) mě štve taky, ale na druhou stranu vidím, že to prostě nejde nijak právně ošetřit. Je nesmysl dát třeba kvóty na množství žalob, trestních oznámení apod. na hlavu, je nesmysl nechat na posouzení úřední moci čím se bude zabývat a čím nebude, je nesmysl perzekuovat podavatele trestního oznámení v případě, že se pdostata trestného činu neproukáže, v tom se snad shodneme, nebo ne?
Zkrátka není jediný účinný právní!!! nástroj, jak toto řešit (nechci napsat regulovat, protože z toho slova už v tomto státě dostávám osypky... ]:( ). Jediná, a podle mě i správná, věc jak to řešit (a spoustu podobných problémů, ač si to málokdo připustí) je prostě a jednoduše občanská společnost!
Jako například ten bolševický čurák, co zahlcoval obecní úřad bambiliónem stížností, dotazů, požadavků (například kolik toaletního papíru bylo v minulém roce nakoupeno pro potřeby zaměstnanců obce) až v té obci v podstatě nikdo nechtěl kandidovat do voleb, nakolik by nedělal nic jiného než řešil jednoho kverulatského zmrda, kterému musí na každou 3,14čovinu v zákonem stanovené lhůtě odpovědět, jinak bude perzekuován. Jak toto chceš řešit?
Jedině tak, že představitelé obce si řeknou "OK, tak válka!" a budou ho v rámci svých omezených zákonných možností buzerovat co to půjde + právě občanská společnost = občané dané obce mu to dají pěkně sežrat, nakolik se zastupitelstvo nemůže věnovat problematice v dané obci. Nebude moct páchnout do knajpy, protože mu tam místní zobijou držku (a všichni byli doma a hráli člověče nezlob se), na veřejnosti bude čelit neustálé kritice a konfrontacím atd. atd. atd. V místním obchodě si nekoupí ani rohlík (na to by se samozřejmě musel upravit zákon, nyní to nejde), psí hovno na klice od auta taky nepotěší... Prostě a jednoduše lidi si takovéto věci musí řešit a "regulovat" sami, ne všechno jde napsat do zákona a koneckonců, lidé, kteří si bez předpisu nevytřou ani prdel nejsou, podle mého názoru, ti, kteří by měli určovat kam se společnost bude ubírat (i když dnes to tak je, bohužel).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat