Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bolo prebehnutie Mostu, #Siete a SNS dohodnute vopred?

No ale tak mi pověz, proč tu vládu nesestavil Sulík? Po volbách se nechal slyšet, že už sestavuje (mám pocit, že to dokonce potvrdily všechny pravicové strany) a pak najednou to celé krachlo. Nebylo to třeba tak, že se těch 5 stran nebylo schopno dohodnout, čistě proto, že tam každý měl pocit, že "zvítězil" a že má nárok na velký pašalík?

Navíc se mi zdá, že Fico využil svých politických zkušeností a schopnosti vyjednávat. Co jsem to tak sledoval, tak těm ostatním hodně ustopil a tudíž měli důvod se prosadit. Nevím co se ti nezdá, Fico i tak ty volby vyhrál a zjevně nabídl takové podmínky a programovou shodu, že mu to klaplo. U demokracií, kde se voleb účastní vícero stran, není totiž podstatné, kolik má levice a kolik pravice, ale kdo dokáže sestavit vládu.

Možná právě ten nekompromisní Sulíkův postoj a neschopnost se shodnout je důvodem proč bude premiérem zase Fico.

BTW, stačí se kouknout na mou analýzu: http://debaty.net/debates/33758-volila-by-sarah-connorova-kotlebu#r33764 - předpokládal jsem podle siláckých řečí, že se (část) pravice nedá zviklat, ale asi jsem podcenil Bélu (u mně celkem stoupl, dřív jsem ho považoval za typického zabejčeného Maďara) a Sieť mi nic neříká (osobně na ně mám názor jako na české Věci Veřejné - ad hoc uskupení bez nějakého širšího programového ukotvení).

P.S.: IMHO je toto řešení pro Slovensko asi nejlepší možné, protože vypadá stabilně alespoň na 2 roky. A co se týká "slučování" a "nevolitelnosti", já bych si počkal, až trochu utichnou vášně a projeví se, jak pracuje a funguje nová vláda.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat