Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Naaranžovaná fotka utopeného dítěte

U sluníčkářů nebylo mé překvapení až tak velké, protože prezentace jejich názorů byla vždy založena téměř výhradně na emocích, o nějakou argumentaci se tito pokoušejí zřídka, takže obrázek mrtvého chlapce je pro ně v podstatě darem z nebes, díky kterému už nemusejí nic moc říkat, stačí všude ukazovat fotku; kde okolnosti náhodou vyžadují i nějaký text (například má-li se jednat o článek, kde by bylo trapné prezentovat pouze fotku), tam stačí prostě jen napsat, jak je to hrozné a odsoudit každého, kdo má na cokoliv jiný názor (bez ohledu na to, jak moc to s utopencem souvisí). Ti uvědomělejší to ještě doplní zmínkou o naší bílé či evropské vině a mají vystaráno. Už jen třešničkou na dortu jest, že někteří z nich pro přijímání uprchlíků argumentují i odmítáním kolektivní viny, zatímco v jiném kontextu jsou schopni mluvit o „vině západní civilizace“; ať žije doublethink

Spíš bych řekl, že se tam píše přímo o tobě.
Další věc je, článek byl napsán ještě před tím než se provalilo, že dítě zabil jeho otec.
Asi bych se mohl poznat v tom, že také postuju fotky lidí zabitých islamisty, ale ze zcela jiných pohnutek než píše autor článku.

http://svobodneforum.cz/spinava-hra-kolem-fotografie-mrtveho-ditete/ - to jen abys měl nad čím přemýšlet.

Vidíš, a právě proto tady ty fotky měly zůstat, abysme o nich mohli vést debatu a třeba dospět ke stejnému závěru jako autor toho článku. Tak zkus přemejšlet taky ty.

Edit: Za dvě minuty v libovolným grafickým programu udělám ty podrážky zase žlutý..... To jen tak na okraj. Pravdu se těžko dozvíme. Tím spíš když před ní budem strkat hlavy do písku a vyhejbat se debatám na nepříjemný témata.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat