Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem je ilegální prodávat herní účty typu League of Legends?

Ahoj chtěl bych se zeptat na tohle: je ilegální prodávat herní účty typu League of Legends? Jedna věc je asi, že to má herní společnost v EULA a myslím, že v LoL to asi zrovna zakázané je, ale vím, že lidi ty účty prodávají a příjde mi to normální, když do toho dali peníze a už je to třeba nebaví.. a potom aby to nebylo proti zákonu ČR. Jak to teda je? Individuální podle určité hry? Nebo to nějak zakazuje i náš zákon?

Předmět Autor Datum
Peníze dáváš do "licence" a "služeb", kterou prodat nemůžeš, protože ti nepatří (výjimka je OEM lice…
touchwood 05.08.2015 20:03
touchwood
já myslel peníze třeba za skiny a tak "mikrotransakce", je to free to play hra software se neplatí
Mojmír 05.08.2015 20:26
Mojmír
ale samozřejmě že se platí - právě těmi mikrotransakcemi. Tyto jsou právě svázány s tvým účtem a od…
touchwood 05.08.2015 20:28
touchwood
On ale myslí predať herný účet, za licenciu sa, myslím, pri tejto hre nič neplatí, teda je to voľne…
Efos 05.08.2015 20:27
Efos
ještě jednou: že neplatíš za hru, ale za skiny, je zcela irelevantní. Tak jako tak je ta platba sváz…
touchwood 05.08.2015 20:29
touchwood
EULA, kterou každý hráč přijmul zakazuje prodej herních účtů. Prostě to tak je. I přes to se to prod…
Satyr 06.08.2015 22:06
Satyr
Totálně mimo téma, ale v debatách proč ne. Nikdy jsem žádnou hru toho typu nehrál a nebudu hrát. Pod…
Potkan007 08.08.2015 22:24
Potkan007
Tvůj názor je ale úplně k hovnu ;) Krom toho, že tvůj cenný čas, který jsi mohl využít k počítání li…
Mojmír 09.08.2015 00:14
Mojmír
Každý zboží má svýho kupce. poslední
Zarniwúp 09.08.2015 08:41
Zarniwúp

Peníze dáváš do "licence" a "služeb", kterou prodat nemůžeš, protože ti nepatří (výjimka je OEM licence, která se prodává s prodávaným PC). Pokud je EULA v souladu s českým právem (myšlena část se zákazem prodeje), což by měla být, pak je to zakázáno i v českém právním prostředí, protože jsi tuto licenci instalací programu odsouhlasil.

Totálně mimo téma, ale v debatách proč ne. Nikdy jsem žádnou hru toho typu nehrál a nebudu hrát. Podle podmínek, které jsi odklikl, je předpokládám prodej účtu zakázán, takže když se na to přijde, provozovatel hry účet blokne a nový majitel nemůže ani pípnout.
Nechme stranou, že beru takové hry jako totální ztrátu času a počítat listy na stromě je jeho lepší využití. Jsem člověk A, hraju den co den od rána do noci hru. Štve mě, že B je o tolik lepší (čti já zabíjím 8 hodin denně, on 12), tak do toho začnu sypat peníze, kupovat vylepšení, různé formy mincí, surovin, bodů. Sypu, sypu a jednoho dne mě to přestane bavit. Tady to ještě trochu dává smysl. Řeknu si, že z toho zkusím vytřískat peníze zpátky, najdu C, který chce být king celého serveru s levelem 92834 bez ztráty času, asi aby ho kamarádi obdivovali. Tak někde vezme peníze a od A si účet koupí. Proboha proč? Asi nic by mě nedonutilo zaplatit za virtuální postup ve hře, nějaký záznam v databázi. Koupi čehokoli hmatatelného chápu, chápu koupi licence softwaru, který musel někdo napsat za použití mozkových buněk a nastřádaných znalostí a zkušeností. Hráči bych platil za co? Že plýtval svým cenným časem (ve 22 mi začíná docházet, že jen proplouvat životem a zabíjet nudu nemá budoucnost) na sezení u počítače, bezmyšlenkovité mačkání čtyř až deseti tlačítek a myši monotónně stále dokola?
Jsem zaujatý proti hrám, nemám rád hráče, pohrdám skupinou lidí, co se označují za "profesionální hráče" a vydělávají si tím, proto můj názor.

Tvůj názor je ale úplně k hovnu ;) Krom toho, že tvůj cenný čas, který jsi mohl využít k počítání listí využíváš k psaní desetiřádkového odstavce k tématu o kterém nic nevíš, neznáš, nerozumíš. Jsi hodně mimo.
"beru takové hry jako totální ztrátu času" hry jsou zejména pro zábavu, stejně jako třeba filmy.. filmy jsou pro tebe tedy asi taky ztráta času
"Hráči bych platil za co? Že plýtval svým cenným časem" ano představ si, že lidé jsou ochotni platit za něco co můžou mít hned, bez toho aby to museli roky získávat svým drahocenným časem
A tvé poslední řádky už značí nějaké velké komplexy. Hážeš všechny do jednoho pytle, jako kdyby každý co hraje nějakou hru musel u toho sedět celý den a nedělat nic jiného.
"bezmyšlenkovité mačkání čtyř až deseti tlačítek a myši monotónně stále dokola" představ si, že u spousty her musíš hodně přemýšlet, plánovat dopředu, počítat, pamatovat si, učit se. To že si zaujatý vidím, ale tvůj tupý černobílý pohled na věc bez pořádných argumentů k tématu ti k pravdě nepřidá.
"pohrdám skupinou lidí, co se označují za "profesionální hráče" a vydělávají si tím" pohrdej si čím chceš, oni se tak neoznačují oni tím jsou, v něčem vynikají a když je to dokáže živit proč ne, ať už to dokážeš skousnout.
Vůbec nevíš a budeš tu házet špínu na někoho koho vůbec neznáš podle tvých hloupých domněnek.
Jen pro tvou zajímavost: Jsem člověk A', nehraju od rána do noci představ si že mám práci, život.. do výše zmíněné hry jsem nedal ani korunu a i tak má můj účet hodnotu několika tisíc, hrát jsem to začal, protože to hrálo spoustu mých přátel a zlanařili mě a když už mě to nebaví, tak nenechám zmizet jen tak tisíce ať už člověk C chce být cokoliv to je mi jedno.
"mi začíná docházet, že jen proplouvat životem a zabíjet nudu nemá budoucnost" To píšeš o sobě se mi zdá asi? seš prostě zakomplexovanec co si tu vylívá srdíčko, hry ti asi vzaly hodně to vypadá, ale každej jsme jinej víš.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru