Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pomoc při nehodě.

Včera dopoledne jsem musel jet do Lázní Bělohrad. Kdo jste tam někde byl, asi si představíte, jak to vypadalo na silnicích. Jel jsem jak s hnojem a měl jsem problém se na silnici udržet (a to mám ještě zimní pneumatiky). Za mnou se vytvořila kolona osobních aut. Někde tady
http://goo.gl/maps/UaBii
bylo ve škarpě na střeše osobní auto. Zdálo se mi to jako nová havárka, tak jsem zapnul blikačky, zastavil a šel se podívat, jestli tam není někdo, kdo by potřeboval pomoc. Snad už tam nikdo nebyl. Většina aut za mnou taky zastavila ař idiči se ptali, co se stalo. Ale v koloně se vyskytli č(ruský bojový pokřik)ci co móóóc spěchali a byli rádi, že konečně mohou předjet. A myslím, že aspoň jeden měl pražskou RZ. Tak jim přeji, aby si jednou na silnici namleli a kolem nich jezdili podobní týpci.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky přispěju zážitkem. ...Do práce jezdím o půlnoci takže u nás na malém městě většinou bývám na si…
Latex 01.04.2015 23:46
Latex
Při takovéhle nehodě, kde není vyloučené zranění (a z auta se kouří, není vyloučený požár a znečiště…
Yarda 02.04.2015 09:15
Yarda
Tak z auta se kouri - typicky doslo k aktivaci airbagu, ty kourej pekne. Nemusi to bejt nejaka uplna… poslední
bahno 02.04.2015 15:35
bahno

Taky přispěju zážitkem. ...Do práce jezdím o půlnoci takže u nás na malém městě většinou bývám na silnicích mezi prvníma. Jeden večer jsem zaspala a spěchala do práce takže sem na to šlápla.V jednom úseku přes noc z polí na silnici natekla voda která zmrzla a na ni ještě nasněžilo.Takže si jedu a dostanu smyk ve stovce jsem to narvala do sloupu na nádrž.V šoku jsem vylezla z auta který blikalo a kouřilo se z něj. ..Seděla jsem u silnice a čekala na otce kterému jsem volala mezi tím okolo mě projela dodávka z pekárny a osobák oba dva přibrzdili koukli se co se stalo a odjeli ani jeden nezastavil a nezeptal se na pomoc prostě nic.Nejlepší ale bylo že jsem šla do nemocnice stim že jsem měla autonehodu a potřebuju ošetřit v nemocnici na vrátnici mi řekli že doktor šel domů a mám přijít v 7ráno když sem mu řekla že do rána můžu být třeba mrtvá tak mi řek že si mám sednout na autobus a jet do Náchoda na pohotovost to je větší město o 30 km dál.Nepřeju nikomu to zoufalství

Při takovéhle nehodě, kde není vyloučené zranění (a z auta se kouří, není vyloučený požár a znečištění životního prostředí) bych volal 112, ať si přeberou, koho tam pošlou (nejméně RZP bych předpokládal). Manželka - lékařka radí volat RZP a nevozit zraněného do nemocnice vlastním autem. M. j. proto, že když přijede sanitka, má zraněný lékařskou pomoc dřív a pokud lékař vyhodnotí, že je potřeba převoz do nemocnice, tak osádka ví (měla by vědět), kam zraněného odvézt a zraněný tam nemusí čekat frontu až na něj přijde řada. Když o tom tak přemýšlím, možná jsem u té nehody taky měl volat 112 a ohlásit, co se stalo. Ten řidič co se z auta zřejmě dostal (žádnou kaluž krve jsem tam neviděl) mohl být v šoku a někde bloudit po polích.

Tak z auta se kouri - typicky doslo k aktivaci airbagu, ty kourej pekne. Nemusi to bejt nejaka uplna krize, je dobry zkontrolovat vypnuti klicku, malokdo na to po takovy slupce mysli.
Ale zavolat RZP po bouracce, kde sli airbagy neni spatnej napad.
A jak tu nekdo pise - kdyz jsem vylez z totalvraku, taky jsem byl plnej adrenalinu a radostnej ze sem to prezil, nic me nebolelo. Po par hodinach jsem se poblil, rozbolela me hlava a v noci jsem nespal bolesti, jak to dostali zada.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru