Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Pomoc při nehodě.

Včera dopoledne jsem musel jet do Lázní Bělohrad. Kdo jste tam někde byl, asi si představíte, jak to vypadalo na silnicích. Jel jsem jak s hnojem a měl jsem problém se na silnici udržet (a to mám ještě zimní pneumatiky). Za mnou se vytvořila kolona osobních aut. Někde tady
http://goo.gl/maps/UaBii
bylo ve škarpě na střeše osobní auto. Zdálo se mi to jako nová havárka, tak jsem zapnul blikačky, zastavil a šel se podívat, jestli tam není někdo, kdo by potřeboval pomoc. Snad už tam nikdo nebyl. Většina aut za mnou taky zastavila ař idiči se ptali, co se stalo. Ale v koloně se vyskytli č(ruský bojový pokřik)ci co móóóc spěchali a byli rádi, že konečně mohou předjet. A myslím, že aspoň jeden měl pražskou RZ. Tak jim přeji, aby si jednou na silnici namleli a kolem nich jezdili podobní týpci.

Předmět Autor Datum
Boží mlýny občas fungují rychle. Jednou jsem jel z Jihlavy směrem k dálnici a na Brno. Byly tam něj…
L-Core 01.04.2015 09:34
L-Core
Takovou zkušenost má snad každý. Též si pamatuju jednoho spěchálka v nějakém SUV, kdysi v zimě, na h…
Taria 01.04.2015 13:08
Taria
Jo, zažil jsem... Jel jsem si po venkově (okolí Soběslavi, Jindřichova Hradce a tam) a nespěchal jse…
Dale Cooper 01.04.2015 15:24
Dale Cooper
Ja to takovym vylozene preju, neni to o skodolibosti, ale je dobre, kdyz zabije sebe driv nez smete…
RedMaX 01.04.2015 19:13
RedMaX
Přej a bude ti přáno...
Dale Cooper 01.04.2015 19:59
Dale Cooper
Ani ne, spíš je smutné, že nedostal možnost se z hlouposti poučit.
Mnauik 02.04.2015 00:04
Mnauik
Ten musel jet jak ďas... 20km jsi svou rychlostí ujel za 15 minut. Za 15 minut u venkovské nehody mí…
Moas 02.04.2015 06:22
Moas
Je to už nějaký ten pátek,meti roky 2006-09 když jsem ještě měl Escorta... Ta vzdálenost je hrubý od…
Dale Cooper 02.04.2015 15:25
Dale Cooper
Taky přispěju zážitkem. ...Do práce jezdím o půlnoci takže u nás na malém městě většinou bývám na si…
Latex 01.04.2015 23:46
Latex
Ani se nezeptal na pomoc, když už přibrzdil? Zvláštní. Když jezdíme Ústí nad Labem - Mladá Boleslav,…
Zarniwúp 02.04.2015 00:45
Zarniwúp
Při takovéhle nehodě, kde není vyloučené zranění (a z auta se kouří, není vyloučený požár a znečiště…
Yarda 02.04.2015 09:15
Yarda
Táta policii volat nechtěl bylo by to strašný papírování a stejně by se nic nevyřešilo. Auto odtáhli…
Latex 02.04.2015 13:48
Latex
Tak z auta se kouri - typicky doslo k aktivaci airbagu, ty kourej pekne. Nemusi to bejt nejaka uplna… poslední
bahno 02.04.2015 15:35
bahno

Boží mlýny občas fungují rychle.

Jednou jsem jel z Jihlavy směrem k dálnici a na Brno. Byly tam nějaké práce na silnici, zúžení do jednoho pruhu, blikačky, kužely (jak jsem viděl už při cestě do Jihlavy). Favorit byl ještě v záběhu :) a navíc, když je cedule "90", nejedu 95, že. Za mnou jakýsi nedočkavec, chtěl asi být na zúženém místě jako první. Tak troubil, blikal, kličkoval mezi auty a tlačil se dopředu. V místě, kde zúžení začínalo, byl už napasovaný pod protijedoucím kamionem. Už tam stála kolona a zasahovali lidi z nejbližších aut (já byl asi tak dvacátý od místa činu), za chvíli jela sanitka, policie, hasiči..

Takovou zkušenost má snad každý. Též si pamatuju jednoho spěchálka v nějakém SUV, kdysi v zimě, na horách, cesty špatné. My se plahočíli v koloně na kopec a kolem nás se prořítilo SUV jak šílenec. No, když jsme se vyplahočili na kopec (ještě ve staré škodovce s řetězy :-D ), to SUV si to hezky hovělo v příkopu a řidič se tam pomalu za vlasy popadal, jak na to auto čučel :-D Holt někdy se spěchat nevyplácí.

Jo, zažil jsem... Jel jsem si po venkově (okolí Soběslavi, Jindřichova Hradce a tam) a nespěchal jsem. Zase jsem se neloudal a nekochal, to ne. Ale jel jsem po silnicích, které jsem neznal. Pohoda vánek, rychlost 70-90 km/h, zkrátka normál; žádná kolona za mnou. Za chvíli se přiřítil (asi místní) tuner v Golfu III, LED světla, kola jak z formule, černá barva a podobně. Nalepil se na mě, svítil vším co měl v autě, troubil. Za chvíli mě předjel, ještě si zatroubil. Ukázal jsem mu skrz šíbr, že je jednička a pustil ho z hlavy. Asi po 20 km jsem černého Golfa viděl omotaného kolem stromu, sanitka, hasiči a policajti. Zavírali ho do futrálu...
Ne, že bych někomu něco takového škodolibě přál, to zase ne. Škoda i debilova života... Ale čím kdo zachází, tím také schází.
O tom, co má kdo na značce za písmenko to fakt není... Ten Golf měl značku TA. ......

Taky přispěju zážitkem. ...Do práce jezdím o půlnoci takže u nás na malém městě většinou bývám na silnicích mezi prvníma. Jeden večer jsem zaspala a spěchala do práce takže sem na to šlápla.V jednom úseku přes noc z polí na silnici natekla voda která zmrzla a na ni ještě nasněžilo.Takže si jedu a dostanu smyk ve stovce jsem to narvala do sloupu na nádrž.V šoku jsem vylezla z auta který blikalo a kouřilo se z něj. ..Seděla jsem u silnice a čekala na otce kterému jsem volala mezi tím okolo mě projela dodávka z pekárny a osobák oba dva přibrzdili koukli se co se stalo a odjeli ani jeden nezastavil a nezeptal se na pomoc prostě nic.Nejlepší ale bylo že jsem šla do nemocnice stim že jsem měla autonehodu a potřebuju ošetřit v nemocnici na vrátnici mi řekli že doktor šel domů a mám přijít v 7ráno když sem mu řekla že do rána můžu být třeba mrtvá tak mi řek že si mám sednout na autobus a jet do Náchoda na pohotovost to je větší město o 30 km dál.Nepřeju nikomu to zoufalství

Ani se nezeptal na pomoc, když už přibrzdil? Zvláštní.
Když jezdíme Ústí nad Labem - Mladá Boleslav, tak v těch kotárech Malé Březno - Úštěk jsme auto v příkopu, na střeše atp. potkali už několikrát. Vždycky zastavuji, polovina z těch případů byla i poměrně pozdě večer a ve tmě jak v pytli (to jsme auto za příkopem zahlédli víceméně náhodou) a nijak příjemně mi nebylo. V autě manželka s tehdy malým svištěm... ono to není nic moc, ale zastavuji vždycky. Zatím jsem pokaždé naštěstí našel pouze prázdné auto.
Možná to vypadá, že si jen honím triko, ale prostě by mi pak pořád strašilo v hlavě, že jsem se tam nepodíval a co kdyby tam někdo ležel a co by kdyby byly v prdeli ryby... To se radši jdu podívat i s tím, že to nemusí být nic moc. :-|

Při takovéhle nehodě, kde není vyloučené zranění (a z auta se kouří, není vyloučený požár a znečištění životního prostředí) bych volal 112, ať si přeberou, koho tam pošlou (nejméně RZP bych předpokládal). Manželka - lékařka radí volat RZP a nevozit zraněného do nemocnice vlastním autem. M. j. proto, že když přijede sanitka, má zraněný lékařskou pomoc dřív a pokud lékař vyhodnotí, že je potřeba převoz do nemocnice, tak osádka ví (měla by vědět), kam zraněného odvézt a zraněný tam nemusí čekat frontu až na něj přijde řada. Když o tom tak přemýšlím, možná jsem u té nehody taky měl volat 112 a ohlásit, co se stalo. Ten řidič co se z auta zřejmě dostal (žádnou kaluž krve jsem tam neviděl) mohl být v šoku a někde bloudit po polích.

Táta policii volat nechtěl bylo by to strašný papírování a stejně by se nic nevyřešilo. Auto odtáhli se znamim automechanikem o pár ulic dál k babičce na zahradu.A s tou nemocnici ono jak ses v šoku te nic nebolí a přijdeš si nezraněn Ale pak to začne přicházet k sobě a doma zjistíš kde všude si to schytal....naštěstí u mě to byli jen modřiny Ale tady jde spíš o lhostejnost tech lidi co ani nezastaví mě by to svědomí nedovolilo i když chápu že v dnešní době je těžký důvěřovat.Chceš pomoct babičce s nákupem a dostaneš holi po hlavě protože si myslí že ji chceš okrást. :-D

Tak z auta se kouri - typicky doslo k aktivaci airbagu, ty kourej pekne. Nemusi to bejt nejaka uplna krize, je dobry zkontrolovat vypnuti klicku, malokdo na to po takovy slupce mysli.
Ale zavolat RZP po bouracce, kde sli airbagy neni spatnej napad.
A jak tu nekdo pise - kdyz jsem vylez z totalvraku, taky jsem byl plnej adrenalinu a radostnej ze sem to prezil, nic me nebolelo. Po par hodinach jsem se poblil, rozbolela me hlava a v noci jsem nespal bolesti, jak to dostali zada.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru