Předmět Autor Datum
To su cisla vycucane z prsta, takze vypovedna hodnota 0 bodov. Ale ako zaklad vybudovania nejakeho p…
fleg 14.10.2013 12:16
fleg
U nas v podstate stredna vrstva neexistuje,aj to,čo je vo svete brane ako stredna vrstva ,u nas patr…
audax 14.10.2013 12:51
audax
Ano nasa stredna vrstva je vlastne na zapad od nas ta spodina, ale u nas je to proste standard. A so…
fleg 14.10.2013 13:38
fleg
Taky se divím. Lidi nemaj prachy a obchoďáky narvaný k prasknutí.
Prasak 14.10.2013 15:50
Prasak
Tak to co v tech obchodacich prodavaj to je tak leda pro bezdaka.
RedMaX 14.10.2013 23:52
RedMaX
Tak ono taky se dneska chudoba posuzuje uplne jinak. Dnes ma bezne bezdomovec mobil. Mimo jineho, ja…
Roker 14.10.2013 21:07
Roker
S tema Tatrama bych moc nevyskakoval, byl jsem tam loni a vypada to tam fakt hrozne, respektive stej…
RedMaX 14.10.2013 23:50
RedMaX
To je klasicka demagogia, pretoze tam nevypada uz nic rovnako ako pred 25 rokmi. Samozrejme su tam s…
fleg 15.10.2013 09:14
fleg
Tak Tatranska Lomnice docela sla, Smokovec fakt hroznej a nove stavby nejake jsou na Strbskym plese…
RedMaX 15.10.2013 09:34
RedMaX
Vacsinu Tatier vlastni uz J&T (ti vlastnia aj polovicu republiky) a ti investuju len do toho, co vyn…
fleg 15.10.2013 09:59
fleg
Vacsinu Tatier vlastni uz J&T Hm, tak to je blby, tady uz pomuze jedine znarodneni. :-)
RedMaX 15.10.2013 23:27
RedMaX
No, však pro příklad není nutné chodit daleko. Stačí se podívat na jih přes hranice :-) I když myslí…
JR_Ewing 16.10.2013 07:07
JR_Ewing
súhlasím s tebou, škoda našich Tatier, fakt už pomaly nebude kam ísť, aby sa človek zrelaxoval - tam… poslední
jarda.bx 16.10.2013 13:06
jarda.bx
Levicový populismus. Nic víc.
Niko Bellic 14.10.2013 13:39
Niko Bellic
Průzkum spotřebitelské skupiny Which? ukázal, že pětina britských domácností si musí půjčovat nebo s…
L-Core 14.10.2013 14:02
L-Core
Mě spíš fascinuje, jaký kreténi(bez pardonu) to dokážou komentovat. Nejoblíbenější komentář: Doufám…
GTS 14.10.2013 14:07
GTS
To je prave ta demagogia, ze niekto nieco vypusti, ak sa to vypusti velakrat uz sa z toho stane prav…
fleg 14.10.2013 14:40
fleg
Tvůj poslední odstavec, okamžitě se mi vybavilo: http://de.wikipedia.org/wiki/Fleisch_%281979%29 ed…
L-Core 14.10.2013 17:51
L-Core
Odkazovat na novinky... Ostatně, koukám, že se tady z toho takové novinky stávají.
Dale Cooper 14.10.2013 17:55
Dale Cooper
Příště tě předem požádám o schválení co je, či není košér. (není to článek "novinek" nýbrž převzatý)…
M-Pol 15.10.2013 06:56
M-Pol
Mým povzdechem není dotčeno právo nikoho sem psát co uzná za vhodné a já jsem poslední, kdo by někom…
Dale Cooper 15.10.2013 17:18
Dale Cooper

To su cisla vycucane z prsta, takze vypovedna hodnota 0 bodov. Ale ako zaklad vybudovania nejakeho pocitu strachu dobre.
Ja to tvrdim stale, chudoba neexistuje vo vacsej miere ako v minulosti, akurat je vacsi rozdiel medzi strednou vrstvou a chudobou. Pocet ozaj chudobnych ludi, ktori u nas hladuju je urcite mensi ako pocet milionarov, takze ak by som chcel mat bombasticky a pravdivy titulok napisem, ze milionarov pribuda percentualne viacej ako naozaj chudobnych ludi. Ale to ludia nechcu pocut a citat.
To, ze si u nas pride pre chleba a muku zdarma 1000 ludi neznamena, ze tych 1000 ludi je na to odkaznych. Pridu tam preto, ze je to zadarmo a nie preto, ze su naozaj hladni/ Cest vynimkam samozrejme.
Boli zname pripady, ked si u nas po potravinovu pomoc prisli ludia na bavorakoch.

U nas v podstate stredna vrstva neexistuje,aj to,čo je vo svete brane ako stredna vrstva ,u nas patri skor k tej chudobe,ved aj grecky,rakusky,nemecky dochodca ma neporovnatelne vyšši prijem ako priemerny pracujuci u nas,u nas je to všetko zdeformovane a obrovske množstvo ludi tu zo svojho prijmu nežije,ale len preživa a to nehovorim o ludoch v Bulharsku,Rumunsku,Madarsku etc,vlnach imigrantov v Europe,aj ti musia jest a pit.....a treba s nimi počitat,su tu.....

Ano nasa stredna vrstva je vlastne na zapad od nas ta spodina, ale u nas je to proste standard.
A som alergicky na stazovanie ludi na chudobu. Pred tyzdnom som bol na kavu (inak ju nepijem, ale stiahol ma kamos po praci) s chalanom, co nebol u nas v meste 13 rokov lebo lietal kade tade. Nechapal ako moze byt cez pracovny den plne namiestie ludi, plne obchody ludi, hypermarkety (mame 4 v okruhu 500m) na 80% zaplnene parkoviska. A to bolo asi 13:00 a nas okres je znamy pomerne vysokou nezamestnanostou. Jeho prva otazka bola....odkial kurva ti ludia na to beru? Preco nie su v praci a co robia v tych obchodoch?
Pritom mi je divne, ze ked pridem do Tatier dam na blbom zapadnutom salasi 2.5 za obycajnu rezancovu polievku (cely obed stal 44 eur) a celodenne parkovanie v Starom Smokovci 5.6. Kolobezkou z Hrebienka dole, co je asi 60s zazitok 4 eura a teraz pride bonus....vsade mrte vela ludi a drviva vacsina Slovaci. Kde je ta chudoba, kde su tie statisice hladovych a koho potom takto stretavam, ked citam, ze u nas sa uz hladuje?

Tak ono taky se dneska chudoba posuzuje uplne jinak. Dnes ma bezne bezdomovec mobil. Mimo jineho, jako je jidlo, hadry apod. mu zbyva i na ten krabicak nebo pivko. Dnesni "chudi" (alespon oni se tak tituluji), maji bezne strechu nad hlavou, televizi, internet, pocitac, mobil, pausal, leckdy i auto a jednou rocne dovolenou. Njn, jenomze auto je felicia, mobil je lowend, dovolena je v campu na lipne, tak jsme proste chudaci (nebo dnesni moderni termin "na hranici chudoby") protoze ten a tamten si muze dovolit vic. Samozrejme jsem si vedom a nepopiram, ze jsou zde lidi kteri jsou v opravdu tizive zivotni situaci a nepopiram, ze jich je o neco vic nez v dobe konjunktury, ale tyto tendence "jsou zde jenom chudi a pak zbytecne bohati" nejsou nicim jinym nez prostredkem jak dosahnout co nejvetsi frustrace narodu a snahy o upevneni evidentne socialistickym smerem ubirajici se Evropy... Tak to vidim ja a sorry, ale tyto kolektivni place odmitam podporovat, natoz sdilet... Osobne si myslim, ze by tito "chudi" opravdu meli poznat SKUTECNOU chudobu, ktera je mimochodem prevazne v zemich s autoritarskymi rezimy, po kterych valna cast techto lidi tak touzi, aby se naucili trochu pokore a konstruktivnimu postoji k zivotu a smerovani spolecnosti.
Chapu, ze na jiste lidi tento muj prispevek bude pusobit jako cerveny hadr na byka ale to je pro me prave znameni, ze sip trefil do cerneho...
Vemte si kdyby v dnesni dobe u nas pozadovali zamestnanci priplatek za to ze prijde na cas do prace, myslim si, ze i pro zaryte bolseviky je to trochu sci-fi. No a pro jiz jinym diskuterem zmíněné Reky to bylo do nedavna bezne a stavkovali proti zruseni techto "vydobytych socialnich jistot". Takze by asi stalo za uvahu, kde vlastne maji strop tyto jistoty a co je vlastne optimalnim a vyvazenym stavem... Proste a jednoduse to chce restart a zacit od nova s pokorou a vazeni si vsech slusnych, vzdelanych, sikovnych a pracujicich lidi misto toho aby se tu vedl tridni boj a stvaly se jednotlive skupiny proti sobe...!

S tema Tatrama bych moc nevyskakoval, byl jsem tam loni a vypada to tam fakt hrozne, respektive stejne jak za komancu, akorat se na tech vsech lanovkach, baracich atd. podepisujou leta,co to tam stoji. Predpokladam, kdyby Tatry vydelavaly (jezdilo tam hodne lidi), tak by to tam vylepsovali a ne jen zakladni udrzba a konec, zrovna bohate ten kraj nevypada.

To je klasicka demagogia, pretoze tam nevypada uz nic rovnako ako pred 25 rokmi. Samozrejme su tam spustnute miesta, ktore kedysi ziarili, ale vyrastlo kopec novych hotelov a obytovacich zariadeni, nove lanovky, atrakcie a pod, cize povedat, ze je to take iste ako za komancov moze len...vlastne som ti to uz napisal na zaciatku;o).
Vlastne jedine, co sa tam nezmenilo z cias mojho destva je, ze tam pocit dost cestiny stale;o).

Tak Tatranska Lomnice docela sla, Smokovec fakt hroznej a nove stavby nejake jsou na Strbskym plese ale slysel jsem, ze tam jsou problemy s financovanim a je snaha rozprodavat jednotlive apartmany, bohuzel ani na to nejsou kupci.
Jako nic proti Tatram, priroda furt stejne krasna, ale kdyby ten kraj nebyl chudy, tak by vzkvetal jinak.

Vacsinu Tatier vlastni uz J&T (ti vlastnia aj polovicu republiky) a ti investuju len do toho, co vynasa (znovuzrodenie Kempinsky hotela napriklad). Smokovec vyzera ok by som povedal, hrozny je prilis expresivne slovicko, bol som tam tento vikend a nic co by ma sokovalo (okrem cien) som tam nevidel.

Průzkum spotřebitelské skupiny Which? ukázal, že pětina britských domácností si musí půjčovat nebo sahat na úspory, aby měla na jídlo. Z úspor nebo na dluh například prostřednictvím kreditek nakupuje potraviny zhruba pět miliónů domácností.

No a? Co je špatného na tom celý měsíc bezúročně nakupovat kreditkou "na úvěr" a až přijde faktura začátkem příštího, tak ji zaplatit? Ještě za to od HomeCreditu dostáváme tzv. Tesco body (a jednou kvartálně pak stovky korun za ně). Takže mezi těch 40mio asi taky patřím, na jídlo (vlastně na všechno) si celý měsíc půjčuju.

Mě spíš fascinuje, jaký kreténi(bez pardonu) to dokážou komentovat.
Nejoblíbenější komentář:

Doufám,že to teď přívrženci pravice budou svádět na komunisty.Hlad je důsledkem ořezávání všeho možného,jen aby se někde ušetřilo a jinde nesmyslně rozházelo.Za to může kapitalismus a to už tu bylo.Skončilo to válkou.

Nejzdizlajkovanější komentář:

Socialismus likviduje evropu, jsme těsně před propastí a levice nám brzo nařídí udělat krok. Půjdeme ke dnu všichni, jestli se evropa neliberalizuje. Tohle nemůže žádná ekonomika ustát.

Vždyť ty kreténi ani nevědí, která bije a ještě to takhle vyblijou na internet.

To je prave ta demagogia, ze niekto nieco vypusti, ak sa to vypusti velakrat uz sa z toho stane pravda aj ked to loz a zrazu nastane taky vseobecny pocit, ze musime nieco spravit inak sa stanie nieco zle (napriklad vojna). A vtedy staci zacielit na spravnu skupinu (lavica, pravica to je jedno) a masa sa proti nej pohne. Toto je zneuzivanie davu a sucasny jav,ze ludia zeru vsetko co im podsuvaju media bez toho, aby nad tym premyslali.
V casopise Zivot bol v minulom cisle pekny rozhovor s jednym starym novinarom. Okrem ineho sa stazoval na uroven dnesnej zurnalistiky, pretoze dnes je vsetko "udajne'. Za jeho cias vraj bolo treba mat minimalne dva nezavisle zdroje, ktore museli potvrdit informaciu, inak ju nemohol vypustit do sveta. Slovickaranie o udajnom bosovi podsvetia, udajnom vrahovi a pod nepoznali. A predpovedal, ze sa blizi doba kedy budu noviny za taketo titulky horko pykat, pretoze vzniknu specielane pravne firmy, ktore budu taketo veci vymahat. Celkom tomu verim, tie zvasty v novinach sa casto nedaju ani citat.
Ide ma od jedu rozhodit, ked pride za mnou zena a povie mi bombasticky....cital si co sa stalo? A vypluje hovadinu, ktora odporuje zdravemu ludskemu rozumu. Naposledy prisla s novinkou ako znamu kamartky jej kolegine z prace (cize 100% doveryhodny zdroj;o)) uniesli Vietnamci v obchode tesne pred zaverecnou.
Pripad sa mal stat nasledovne:
Slecna/pani sla do obchodu nakupovat tesne pred zaverecnou, pred obchodom ju cakal frajer a zrazu videl ako vychadza majitel obchodu (Vietnamskej narodnosti) a zamyka obchod a milej slecny nikde. A zmizla! Wau. Vietnamcom uz nestaci pasovany tovar, uz obchoduju aj s ludskymi organmi. Nestaci uniest bezdaka, ktory by nikomu nikdy nechybal, oni su tak sprsoti, ze unasaju ludi vo svojom obchode a to dokonca pred svedkami (cakajuci priatel pred obchodom).
Ono by to bolo celkom aj usmevne keby tomu ludia neverili. Moja zena by tomu verila, keby ten pribeh nepocula pred istym casom a mal sa stat v inom meste (mozno ide o vietnamske sprisahanie).
Je jedno, kto taketo pribehy vymysla, nie je jedno, ze ludia to zeru, pretoze ako som sa pytal tak 90% ich oddelenia tomuto zvastu hned uverilo a sirilo veselo dalej a bohuzial si myslim, ze aj moja sliepka (za toto si to pomenovanie zasluzi) by tomu uverila, keby to uz raz nepocula.
Inak, co ma fascinuje su ako sa taketo pribehy recykluju, pred 30 rokmi chodila u nas pred skolou polska sanitka a unasala deti na organy, bolo toho plne mesto a kedze som bol maly veril som tomu aj ja preventivne. Pred 2 rokmi som s uzasom zistil, ze deti opat unasa tmava dodavka a spred rovnakej skoly, do ktorej som chodil ja. Opat plne mesto a par dni som videl ako rano som videl ako do skoly ako takmer kazde dieta slo do skoly v doprovode rodica (ja som siel do skoly s rodicmi snad ako prvak v prvy den len).
Ludia su fakt jeb....i

Mým povzdechem není dotčeno právo nikoho sem psát co uzná za vhodné a já jsem poslední, kdo by někomu něco chtěl zakazovat. Protestní nótu rovněž nemám v úmyslu podávat. Nemusíš reagovat hned takhle dotčeně, na to jsou zde jiné kapacity. Kdyby mě to tady nějak sralo, tak sem nelezu.
Jen jsem si povzdechl; při objevení se komentáře typu "za všechno může Kalousek s Nečasem a za komunistů by se to či ono nestalo" bych se snad už ničemu nedivil.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru