Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Souhlasíte s výrokem senátora Kubery\ODS\ ?

v pořadu 168 hodin, ke konci 13.10 na dotaz redaktora odpověděl (po několika nasátí čmoudu z cigarety a několika zakašláních) odpověděl:
Ale nám se podařilo přece (skamarádit) kuřáky a nekuřáky.
Co to pláce ten dědek?Ten o tom má co vyprávět, už mu to hulení leze na mozek...
Já kuřáky nenávidím, je po nich bordel na zemi, jsou načichlý smradem a teprv když si zapálí, to je na blití druhým.

Tím slovem v závorce si nejsem jist, mohlo tam být nějaké synonymum.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No, řadím se mezi radikální nekuřáky. Nikdy kuřákovi nezapomenu připomenout, že by mohl s kouřením p…
JR_Ewing 16.10.2013 09:09
JR_Ewing
Restaurace není prostor, kam by se "muselo", takže tam zakazovat kouření je normální fašismus. Ve ve…
Dale Cooper 16.10.2013 23:19
Dale Cooper
V řadě států v hospodách kouření zakázáno je. Počítám, že to bude časem v celé EU. Osobně mi to jak…
L-Core 17.10.2013 10:40
L-Core
No bohužel nás to asi čeká taky. Jenže hospoda je soukromý prostor, kam z vůle majitele mohou (nebo… poslední
Dale Cooper 17.10.2013 19:57
Dale Cooper

No, řadím se mezi radikální nekuřáky. Nikdy kuřákovi nezapomenu připomenout, že by mohl s kouřením přestat.
Problém je u mě, že jak déle dýchám cigaretový kouř, tak mě hrozně škrábe v krku a jedno posezení v hospodě jsem pak schopen odmarodit. Vadí mi jít po chodníku, kde pár metrů předemnou jde človek se zapálenou cigaretou, v Praze na nádraží ve Vysočanech mi vadí lidě, kteří sotva sejdou ze schodů do průchodu ven (ještě v tom průchodu) už odpalují, vadí mi lidé kouřící na zastávkách (při bezvětří jakákoli vzdálenost do 10m je málo, je to v té zastávce cítit), vadí mi lidé kouřící na nádražích, vadí mi lidé, kteří si jdou ve vlaku začudit na záchod nebo do umývárny, vadí mi lidé, kteří odhazují cigaretu těstně před vstupem do dopravního prostředku hromadné dopravy (vydechují posledního šluka až vevnitř), vadí mi lidé, kteří se vrací z hulící pracovní pauzy (protože nehorázně smrdí takovým štiplavým pachem). Dnes ráno čerstvá zkušenost, dvě dámy kouřící před nádražím v místě, kde se nedá projít, šli jsme s přítelkyní na vlak. Přítelkyně je v tězotenství dost citlivá na různé smrady, při průchodu obláčkem se začala dávit a byla ráda, že nešla ven snídaně. Občas se slušně ozvu, občas to má i efekt. Na ulici za kuřákem mužu tak leda brblat a při průchodu kolem kuřáka se významně dusit. Kuřácké prostory se snažím navštěvovat co nejméně.
Mám jakýmkoli kouřením nezkažený a častými pobyty v přírodě vycvičený čich a tenhle smrad mi dost vadí. Dlužno dodat, že mi vadí i silně navoněné, nebo silně čpící osoby. Ty ale potkávám méně často, než kuřáky. Všeho s mírou.
Podporuji návrh pro úplný zákaz kouření v restauracích a veřejných prostorách.

PS: dětem vysvětluju, že nedokážu pochopit lidí, kteří utrácí svoje peníze jen za to, že si vědomě ničí zdraví. Cigareta k ničemu jinému neslouží (vyjma zisku tabákových společností - třeba ImperialTobacco nemá na webu o cigaretách ani slovo, pouze, že společnost slouží k výrobě zisku pro své akcionáře), alkohol v malém množství je zdraví prospěšný, káva může také být (nízký tlak), cigareta vůbec nikdy.

Restaurace není prostor, kam by se "muselo", takže tam zakazovat kouření je normální fašismus. Ve veřejných prostorách (úřady, školy, zdravotnická zařízení, krytá nástupiště veřejné dopravy...) kouření zakázáno již je. Nebo myslíš normálně na ulici? :-? Takže když bych (hypoteticky) vešel na zahradu, tak tam bych hulit mohl?

V řadě států v hospodách kouření zakázáno je. Počítám, že to bude časem v celé EU.

Osobně mi to jako nekuřákovi nevadí, dávám přednost čistému vzduchu. Mohu-li si vybrat, vlezu do nekuřácké hospody (jsem-li ve velkoměstě). U nás na dědině nic takového neexistuje, takže buď s tím počítám (i když bych raději seděl v nezačouzené hospodě) - nebo tam nelezu.

No bohužel nás to asi čeká taky.
Jenže hospoda je soukromý prostor, kam z vůle majitele mohou (nebo nemusí) přijít lidi jíst a pít, případně kouřit. Přijde mi jako naprosto nadbytečný zásah, tam zakazovat kouřit. Když to někomu vadí, tak ať tam neleze. Taky nepolezu do hospody, kde bude hrát na plné pecky televize nebo například Michal David.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru

loading...