Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Trideni odpadu

Jsem prave dotridila vycpavky z krabice, ve ktere jsem si objednala nejaky veci pro kralika. Aby se tomu cestou nic nestalo, krasne to vycpali ruznymi plastovymi obaly. Temi jsem nasledne naplnila tri 20l pytliky.

Mam tu dva kose, jeden na plasty a jeden na smesny odpad. Oba stejne velke, 14 l. Ten na smesny odpad se mi jeste nepodarilo naplnit vice nez z poloviny - vzdycky to musim vyhodit driv nez to naplnim, jinak by to tu zacalo pekelne smrdet. Zato ten na plasty je sakra malej, asi si budu muset poridit vetsi a ten soucasny pouzit na neco jineho.
Zatracena doba plastova :-)

A jako autor tematu si zahlasuju - jsem magor. Minule jsem vezla z Brna domu (zapad strednich Cech) pytlik s hlinikem (vicka od jogurtu, plechovky od ovocnych piv atd.) a pytlik s zelezem (plechovky od hrasku, tunaka atd.), protoze doma to sbirame na vetsi hromadu a pak se to nekam odveze. Treba hlinik tusim ted zacali sbirat i u mamy ve skole.

Hlavni tridic (a ekoterorista :-D) je u nas mama a ja jsem zjistila, ze me tim pekne nakazila. Proste uz mi pomalu prijde lito vyhodit do smesi neco, co se da vytridit :-)

A jak jste na tom vy?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Správně pane Gadjukin, stejně to pak sesypou dohromady, jen buzerace lidí. Dokonce někde budou dělat…
Ficka 05.10.2013 15:40
Ficka
Rozumim tomu, venkovsti palici morej prostredi nejen sobe ale i me, kterej jede na venkov za cerstvy…
RedMaX 05.10.2013 18:33
RedMaX
Třídíme. Hlavně teda žena. Můj přístup je poněkud laxnější. Dobrej nápad u nás mělo město. Na národn…
cejna 06.10.2013 08:57
cejna
u nás na to šli od lesa. Ti co třídí, mají levnější popelnicovné, a to znatelně.
touchwood 07.10.2013 10:14
touchwood
Čekám až tohle prosákne i k nám, jinak přístup obce k třídění moc motivační není. Ač třídím co jde,…
Jack 08.10.2013 09:08
Jack
plním popelnice (samozřejmě zlehka, jen kbelík či dva) Mi připomíná dávný zážitek ještě když jsem p… poslední
Rce. 08.10.2013 14:53
Rce.

Třídíme. Hlavně teda žena. Můj přístup je poněkud laxnější. Dobrej nápad u nás mělo město. Na národním výboře občan nafasuje osobní samolepky s čárovým kodem, barevný pytle. Pak to svezou popeláři, zvážej, čtečkou to napípnou občanovi na jeho "účet" a pak to odečítaj z poplatku za popelnici. Za papír je myslím 0,8 Kč/kg a za petky 1,4Kč/kg. Žádný velký pálky to nejsou, ale když už to člověk stejně třídí...

Čekám až tohle prosákne i k nám, jinak přístup obce k třídění moc motivační není. Ač třídím co jde, popelnicové na osobu je stále dražší. Štvalo mě to hlavně když jsme měli mladýho mladýho. Holka u nás už nebydlela (měla hlášen jen trvalý pobyt), kluk moc odpadu nevyprodukoval (používali jsme hadrové prací plíny).
Proto teď, kdy se mi nahromadila nějaká suť, místo abych objednal kontejner na odvoz a jednorázově vše vyřešíl, plním popelnice (samozřejmě zlehka, jen kbelík či dva).

plním popelnice (samozřejmě zlehka, jen kbelík či dva)

Mi připomíná dávný zážitek ještě když jsem pracoval v Tesle. Jednoho krásného jarního dne jsem udělal čistku na stole (pracoval jsem u sálového počítače Tesla 200). Výsledkem byla halda potištěných sestav z počítače na vyhození a umístil jsem to do mocně vysokého sloupu na odpadkový koš, aby to uklízečka zlikvidovala (kradla papír do sběru). Leč uklízečce se to zdálo moc a napsala mi cedulku, že se s tím tahat do kotelny nebude, abych to tam odnesl sám. I umístil jsem stoh na okno a každý den dostala do koše trošek. Za dva týdny to vynosila bez keců.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru