Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kauza korunových dluhopisů dokauzovala

Víš, já si myslím, že i Čapí hnízdo je využití zákonů..

"Korunové dluhopisy" vymyslel Kalousek, vzápětí to využila spousta firem (nejmenované banky ve výrazně vyšším objemu než Agrofert). Nevěřím tomu, že by Babiš neměl na právníky, kteří ty převody firem (a následné čerpání dotací) udělají naprosto neprůstřelně.

Ale jak jsem psal výše, to konstatuji jako člověk "profesně chápající souvislosti". Jestli je to "vychcanost", to prostě zákon neřeší. Mají je psát lépe.

Uvedu ti krásný příklad výdrbu ze zákonem.

Rok 1993, nová doba, nové zákony, startuje DPH. Jsem samozřejmě plátcem.. abych si při koupi PC mohl udělat odpočet DPH. Koupím dělo, 386SX, 2MB RAM, 105MB HDD, anonymní grafika 0,5MB VRAM, mechaniky na velké i malé diskety, 14" CRT... bratru za 50 tisíc. Nárokuji v přiznání DPH odpočet DPH nějakých 12 tisíc, které dostanu. Zatím nefakturuji, DPH neplatím. Prodávám PC tchýni za 1 Kč (+ 23 halířů DPH), ruším plátcovství DPH. Probírám to s šéfy FÚ, s metodiky. První reakce v FÚ: " no ale musíš DPH počítat z ceny obvyklé!, pokud prodáváš výrazně levněji". Já: "ano, ale v případě prodeji osobě blízké, což tchýně (dle zákona) není.". Prodej se uskutečnil a tchýně následně daruje onen PC své dceři = mé manželce. A jelikož máme společné jmění manželů (tehdy se to jmenovalo jinak), samozřejmě to PC mohu používat pro podnikání. 12.000 doma.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat