Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rušení (nočního klidu)

Zdravím všechny návštěvníky.

O prázdninách jsem trošku s kamarádkou v babičky bytě řádil. Myslím si, že to nebylo tak hrozné. Do třičtvrtě na 12 padlo pár výkřiků z okna a trošku řevu z rádia :D(ale nic hrozného). Přijeli náčelníci a zvonili a bouchali na dveře. My neotevřeli a s "trochou" alkoholu v krvi je pozorovali za uplného ticha kukátkem. Ted po 2,5 měsících přišlo otci předvolání (osoba přihlášená na danou adresu). Co od toho mám očekávat?? V takové situaci jsem poprvé. S policií jsem nikdy problém neměl. Je mi skoro 19 let. Díky za vysvětlení :-)

P.S - Prosím o pochopení dané situace. Určitě každý z nás někdy udělal nějakou blbost!, tak mě neberte jako nějakého grázla. Ještě jednou předem dík! :-)

Předmět Autor Datum
Zdar grázle :-D, Je to jednoduchý. Otce pozvou na národní výbor na přestupkovku, zaplatí pokutu. Seř…
cejna 18.09.2013 18:05
cejna
Městští nebo státní? Když přišlo předvolání, tak tam půjde (jedná se asi o projednání nějakého přest…
L-Core 18.09.2013 18:13
L-Core
Otce pozvou na městský úřad k podání vysvětlení. Před vlastním podáním vysvětlení musí být poučen o…
Dale Cooper 18.09.2013 19:40
Dale Cooper
Podání vysvětlení se samozřejmě dá odmítnout. Nicméně odmítnutí podání vysvětlení ještě neznamená, ž…
cejna 18.09.2013 20:00
cejna
Vezměme to popořadě. O co jde orgánu (MÚ)? Zjistit, kdo dělal před půlnocí kravál. K tomu si předvol…
Dale Cooper 18.09.2013 20:17
Dale Cooper
Takže popořadě: tudíž není proti komu započít ono řízení. Důkazní břemeno leží na orgánu, nikoli na…
cejna 18.09.2013 21:57
cejna
Byli jste zbytečně posraní. Pokud ti bylo 18 let, měl jsi otevřít, oni by ti domluvili, abyste se uk…
Prasak 18.09.2013 22:55
Prasak
Jestli právě prznil opilou nezletilou kamarádku, neotevření orgánům bych pochopil.
karel 18.09.2013 22:57
karel
Všichni z naší dvoučlené party byli plnoletí...
storny 19.09.2013 11:25
storny
Vem si to z jiné stránky: nebudeš tomu věřit, ale jsou lidi, kteří ve čtyři ráno vstávají do práce.…
mif 19.09.2013 00:16
mif
Já to beru asi tak. Když se někde od nějakých sousedů ozve v noci trochu rámusu, muzika a opilecký ř…
Zerozero 19.09.2013 10:29
Zerozero
Všem děkuji :-) jinak pro upřesnění. Náčelníci přijeli tak okolo půl dvanácté a od té doby jsme je j…
storny 19.09.2013 11:25
storny
Proč by jezdili opakovaně? Bylo nad slunce jasné, že se zapíráte. Nechlastej, když to nezvládáš. Jes…
Moas 19.09.2013 11:55
Moas
Pokud to porovnám s ostatními přestupky, které znám z vyprávění (opakované rušení nočního klidu do r…
storny 19.09.2013 14:13
storny
Pokud to porovnám s ostatními přestupky, které znám z vyprávění (opakované rušení nočního klidu do r…
Zarniwúp 19.09.2013 14:18
Zarniwúp
Také řeším něco podobného. Pojmul jsem to ovšem jako PROJEKT se vším všude. Můžu na to dostat dotace… poslední
Alfons 19.09.2013 14:48
Alfons

Zdar grázle :-D,
Je to jednoduchý. Otce pozvou na národní výbor na přestupkovku, zaplatí pokutu. Seřve tě, ty mu nakecáš, že už budeš hodnej, že ses poučil, zaplatíš mu tu pokutu (pokud to po tobě bude vyžadovat) a je to. Na oslavu, že se vlastně nic nestalo, pozveš kámošku, bouchnete nějaký bublinky, pak to proložíte kořalkou a o půlnoci budete řvát z okna...:-D

Městští nebo státní?
Když přišlo předvolání, tak tam půjde (jedná se asi o projednání nějakého přestupku "rušení nočního klidu" či tak nějak). Prásknout osobu blízkou snad nemusí, nevím.

Kriminál z toho nebude, to by tam museli být všichni nepřizpůsobiví 100x.

@P.S. udělal, i větší.. :-x

Otce pozvou na městský úřad k podání vysvětlení. Před vlastním podáním vysvětlení musí být poučen o tom, za jakých podmínek toto není povinen podat. Toto vysvětlení podat odmítne, z důvodů taxativně vymezených zákonem:

Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.

Takže - při troše obezřetnosti žádná pokuta. Ten, kdo píše, že rovnou dostane pokutu apod. kecá.

Podání vysvětlení se samozřejmě dá odmítnout. Nicméně odmítnutí podání vysvětlení ještě neznamená, že nebude zahájeno přestupkové řízení. Takže ten, kdo tvrdí, že odmítnutím podání vysvětlení jde přestupek automaticky k ledu apod. kecá.

Edit: je snad zřejmé, že jsem svůj příspěvek myslel s nadsázkou. Samozřejmě, že otec nemusí dostat vůbec žádnou pokutu, ale případ se může vyřešit pouze domluvou nebo napomenutím.

Vezměme to popořadě. O co jde orgánu (MÚ)? Zjistit, kdo dělal před půlnocí kravál. K tomu si předvolali otce, majitele bytu. Ten může, ale nemusí, odmítnout podání vysvětlení. Čili není v případě odmítnutí ustanoven přestupce, tudíž není proti komu započít ono řízení. Důkazní břemeno leží na orgánu, nikoli na předvolaném majiteli bytu.
Orgán samozřejmě může přestupce zjistit, např. šetřením na místě, výslechy svědků a podobně, ale kvůli rušení nočního klidu to asi sotva bude dělat.
Takže - odmítnutím podání vysvětlení nejde automaticky a de iure k odložení přestupku, ale de facto ano. Úřad se tím nejspíš dál zabývat nebude.

Takže popořadě:

tudíž není proti komu započít ono řízení. Důkazní břemeno leží na orgánu, nikoli na předvolaném majiteli bytu.

Proto si orgán může zajistit svědky, kterých bude určitě hned několik. Na místě byla policie (nehraje roli jestli státní nebo městská) a někdo tu policii musel zavolat - nejspíš nasranej soused nebo sousedé. Čili orgán má důkazů relativně dost.

kvůli rušení nočního klidu to asi sotva bude dělat.

Tady záleží na více věcech. Ten kdo zavolal ty policajty může bejt třeba někdo se známostí na MÚ, nebo prostě nějakej prudič, kterej to vyčichnout nenechá. Ale samozřejmě se na to taky ten orgán může zvysoka ...a smáznout to ze stolu (nikoliv ovšem kvůli odmítnutýmu podání vysvětlení, ale proto, že v podstatě o nic nejde a je to jen taková nepodstatná blbost, ostatně jako většina podobnejch přestupků)

odmítnutím podání vysvětlení nejde automaticky a de iure k odložení přestupku, ale de facto ano

Troufalé tvrzení.
Může se to stát, ale taky nemusí.
Praxe je taková, že podobný případy se napoprvé řeší většinou domluvou.
Odmítnutí podání vysvětlení není řešení a neznamená, že to přestupkový řízení nebude dál pokračovat.

Vem si to z jiné stránky: nebudeš tomu věřit, ale jsou lidi, kteří ve čtyři ráno vstávají do práce. Když je po dvou hoďkách spánku o půlnoci vystresuje takový prázdninující mamlas, už nezaberou. Buď rád, že na tebe ten soused nebyl osobně. Teď bys své obavy zřejmě ventiloval z JIPky. Doufám, že ti blizny napaří doživotí.

Já to beru asi tak. Když se někde od nějakých sousedů ozve v noci trochu rámusu, muzika a opilecký řev, pomyslím si, teda ty tam pařej do roztrhání těla. A nedělám z toho problém, i když mě to třeba vzbudí. A když třeba začnou vystřelovat rachejtle, jdu se podívat.
Beru to tak, že nikdy nevím, kdy se něco zvrtne a podobný rámus se bude ozývat ode mě, což už se také stalo a ne jednou :-D. Trocha tolerance neuškodí, hned nebudu volat policajty. (pokud to samozřejmě není často, ale jen vyjímečně).
Tedy bydlím na vesnici, uprostřed městského sídliště je to asi o něčem jiném.

Všem děkuji :-) jinak pro upřesnění. Náčelníci přijeli tak okolo půl dvanácté a od té doby jsme je jen 2-3x "vyprovokli". Způsobem, že jsme přistoupili k hifině a na vteřinu dali hlasitost naplno a pak hned ztlumili (přesně moje opilecké myšlení, kuli kterému se potom další den chytám za hlavu s myšlenkou "jak sem to moh dát!!! do toho bych nikdy střízlivej nešel...". Potom už byl celou noc klid! To znamená, že zas tak veliký problém to nebyl. Kdyby přijeli opakovaně, tak bych to pochopil, ale takhle... S jakou tak mám počítat pokutou, kdyby nějaká byla? :-) Děkuji

Proč by jezdili opakovaně? Bylo nad slunce jasné, že se zapíráte.
Nechlastej, když to nezvládáš. Jestli ti přijde pár vytočení audia naplno v noci jako pohoda, tak bych si ze srdce přál, aby ti dali týden basy s dvoumetrovým černochem (a těma dvěma metrama nemyslím výšku postavy). Což se bohužel nestane a pojeb bude ryze orální.

Pokud to porovnám s ostatními přestupky, které znám z vyprávění (opakované rušení nočního klidu do rána, tak pár mejch zatočení potenciometrem je mizivej přestupek...

Já když mě v tom samym bytě "rušili" sousedi minulej rok o prázdninách (taky jsem vstával v 6..), tak jsem se tomu jen smál a říkal si "jen jim dej těm lidem, co nemaj rádi legraci" Nespal jsem celou noc, ale 2 blikající policejní auta a 5 náčelníků pod oknama s baterkama ve 3 ráno pro mě byl neuvěřitelnej zážitek a bavil jsem se u toho!

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru