Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako si dnes mozete niekoho umyselne zrazit a nic sa vam nestane

Pocul som zaujimavu prihodu.
Mame v meste cyklisticky oddiel. Vacsinou starsi pani, ja sam sa k nim chystam pripojit uz roky, ale nikdy nenajazdim dostatok km, aby sa mi to podarilo...mozno buduci rok;o).
Jazdi s nimi moj kamos a od neho je tato prihoda.
Cyklisti sli v pelotone (mozno 10-15ks) a vracali sa uz domov. V susednom meste ich nevidel vodic, ktory sa pripajal z vedlajsieho pruhu a takmer sposobil koliziu.
Pred blizkym kruhovym objazdom ho dobehli a vacsinou sa v takychto pripadoch, ked vas vodic hrubo ohrozi prejavuju emocie, takze mu ostriekali auto vodou a patricne vypindali (ak mal otvorene okno asi si vypocul vselico).
Vodic bol mlady a prchky a tak na kruhovom objazde siel dokolecka, cim sa dotal za peloton a za kruhacom to zozadu do nich umyselne napalil. Z mieste "nehody" usiel, po par desiatkach m sa mu asi rozlezalo v hlave, co spravil tak zastal a zamkol sa v aute (co bolo pochopitelne, prezivsi cyklisti by ho asi zlyncovali).
Takze tu mame pokus o hromadne umyselne zabitie niekolkych ludi a teraz pride pointa.
Nervavy vodic ako sa ukazalo je synom riaditela miestnej policie, ktora cely incident vysetrovala. Policajti boli na zaciaktu celkom objektivni a zlom nastal po telefonate jednemu z nich, ked sa prudko zmenil ton a z obeti sa stali obvineni, nakolko priamo na mieste obvinil partiu cyklistov, ze napadli chudaka vodica a dokonca mu ukradli znacku (asi ju mali schovanu pod dresom), pretoze prave im volal svedok, ktory to cele oznamil.
Odkial mal svedok cislo priamo na vysetrujuceho policajta na mieste uz vysvetlene nebolo.
Pointa je pomerne smutna, hlavny zrazeny cyklista podavat trestne oznamenie nechce, takze sa to cele bude klasifikovat ako nehoda, skoda na bicykloch (vacsina z nich ma 4-5k bicykle) sa bude hradit z poistky a zivot pojde dalej.
Dotycny zabijak cyklistov mooozno dostane malu pokutu (ak takto vybavi ani to nie) a zivot pojde dalej. Pritom pripad by mal byt jasny, min klasifikovany ako pokus o zabitie, neposkytnutie prvej pomoci, pretoze je tam vela svedkov.
Btw asi pol roka dozadu, velky kruhac, pozriem sa nic nejde a tak vchadzam donho cca 50km/h a zrazu zlava cyklista prudko brzdi....sakra nevidel som ho. Stat sa to moze kazdemu, moj mozog asi patral po aute a cyklistu prehliadol, ale ani sa nedivim, ze som v spatnom zrkadle videl ako mi hrozi rukami a rozculuje sa. Keby mi vtedy vypinda, alebo mi obleje auto flasou urcite si neobidem kruhac a nepojdem ho za to umyselne sundat autom.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mimocodm auto je pre mna osobne fenomen aj to, ako meni ludi. Ja osobne sameho seba povazujem za clo…
fleg 28.10.2018 07:38
fleg
Nesouhlasím, auto lidi nemění. Jen se při řízení dostávají pod psychický tlak a v něm se právě proje… nový
Zdenál 28.10.2018 10:00
Zdenál
Blbost, nikde inde pod tlakom nereagujem agresivne, nenadavam takmer vobec na to nemam povahu, iba v… nový
fleg 28.10.2018 10:07
fleg
Tak prostě nikde jinde nejseš pod takovým tlakem. Nebo si to v autě víc připouštíš. Český řidič oči… poslední
Zdenál 28.10.2018 10:10
Zdenál

Mimocodm auto je pre mna osobne fenomen aj to, ako meni ludi.
Ja osobne sameho seba povazujem za cloveka, ktoremu dokonca chyba zdrava davka agresivity.
Napriek tomu sa mi pomerne casto stava, ze za volantom reagujem agresivne. Typicka situacia je, ked niekto porusuje predpisy, ako som spominal prve co ma napadne, ak vidim za sebou lepiace auto, ze ho jemne vybrzdim (stupidny napad), dalsie situacie su ak sa niekto obieha cez odbocovacie pruhy a pokusa sa potom zaradovat medzi stojace auta, hned prva myslienka je, ze ho nepustim debila, pricom on uz vacsinou blokuje auta, ktore idu za nim a ktore za nic nemozu.
Dalsi (velmi nebezpecny priklad) je, ked vas napadne, ze auto, ktore vas obieha a ktore vam nie je z nejakeho dovodu sympaticke pri obiehani potrapim tym, ze pridam plyn....staci aby nieco vyletelo z protismeru a nestastie je na svete. A veruze ma to velakra napadlo, ked niekto obiehal a podla mna nemal lebo napriklad oproti slo auto. To su situacie, ked sa musis rozhodnut zanho, zrychlim a on pochopi, ze to nestihne a zaradi sa za mna alebo naopak spomalim a uhnedm sa nech sa moze zaradit a neohrozuje to auto oproti? Co ked zacnem spomalovat a on zrovna tiez lebo zisti, ze to nestiha?
Sam seba som pristihol pritom, ze som obcas za volantom zlomyselny, obcas dokonca nadavam a to aj pred detmi (v ramci slusnosti), ked niekto napriklad zablokuje krizovatku lebo tam vosiel pricom videl, ze ju nemoze opustit lebo zapcha a tak pod.
Auto meni ludi, auto je zbran a ja povazujem sucasny system ziskavania opravnenia na vedenie motoroveho vozidla za nedostatocny.

Tak prostě nikde jinde nejseš pod takovým tlakem. Nebo si to v autě víc připouštíš.

Český řidič očima psychiatra

Mám soukromou teorii, že podstatná část dopravních nehod vzniká z přebujelé potřeby spravedlnosti. Ten, co je v právu, odmítá ustoupit tomu, kdo právo nemá.
...
Můžete mít totalitní režim a stanné právo, a díky tomu téměř nulovou kriminalitu. Nebo můžete mít určitou míru svobody a lidské důstojnosti, ale s tím automaticky volíte i vyšší kriminalitu. Zrovna takový je vztah mezi restriktivní a liberální politikou v oblasti udělování řidičských průkazů. Jde o to, že praktický lékař se vlastně vyjadřuje o tom, zda vůbec vidíte a slyšíte, zda s vámi permanentně necvičí epileptické záchvaty. A to je asi tak vše. Další jemnější nuance, včetně povahových rysů, hůř rozpoznatelných psychických poruch nebo tendencí, jako je například impulzivita, zůstanou neodkryty.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru