Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako si dnes mozete niekoho umyselne zrazit a nic sa vam nestane

Pocul som zaujimavu prihodu.
Mame v meste cyklisticky oddiel. Vacsinou starsi pani, ja sam sa k nim chystam pripojit uz roky, ale nikdy nenajazdim dostatok km, aby sa mi to podarilo...mozno buduci rok;o).
Jazdi s nimi moj kamos a od neho je tato prihoda.
Cyklisti sli v pelotone (mozno 10-15ks) a vracali sa uz domov. V susednom meste ich nevidel vodic, ktory sa pripajal z vedlajsieho pruhu a takmer sposobil koliziu.
Pred blizkym kruhovym objazdom ho dobehli a vacsinou sa v takychto pripadoch, ked vas vodic hrubo ohrozi prejavuju emocie, takze mu ostriekali auto vodou a patricne vypindali (ak mal otvorene okno asi si vypocul vselico).
Vodic bol mlady a prchky a tak na kruhovom objazde siel dokolecka, cim sa dotal za peloton a za kruhacom to zozadu do nich umyselne napalil. Z mieste "nehody" usiel, po par desiatkach m sa mu asi rozlezalo v hlave, co spravil tak zastal a zamkol sa v aute (co bolo pochopitelne, prezivsi cyklisti by ho asi zlyncovali).
Takze tu mame pokus o hromadne umyselne zabitie niekolkych ludi a teraz pride pointa.
Nervavy vodic ako sa ukazalo je synom riaditela miestnej policie, ktora cely incident vysetrovala. Policajti boli na zaciaktu celkom objektivni a zlom nastal po telefonate jednemu z nich, ked sa prudko zmenil ton a z obeti sa stali obvineni, nakolko priamo na mieste obvinil partiu cyklistov, ze napadli chudaka vodica a dokonca mu ukradli znacku (asi ju mali schovanu pod dresom), pretoze prave im volal svedok, ktory to cele oznamil.
Odkial mal svedok cislo priamo na vysetrujuceho policajta na mieste uz vysvetlene nebolo.
Pointa je pomerne smutna, hlavny zrazeny cyklista podavat trestne oznamenie nechce, takze sa to cele bude klasifikovat ako nehoda, skoda na bicykloch (vacsina z nich ma 4-5k bicykle) sa bude hradit z poistky a zivot pojde dalej.
Dotycny zabijak cyklistov mooozno dostane malu pokutu (ak takto vybavi ani to nie) a zivot pojde dalej. Pritom pripad by mal byt jasny, min klasifikovany ako pokus o zabitie, neposkytnutie prvej pomoci, pretoze je tam vela svedkov.
Btw asi pol roka dozadu, velky kruhac, pozriem sa nic nejde a tak vchadzam donho cca 50km/h a zrazu zlava cyklista prudko brzdi....sakra nevidel som ho. Stat sa to moze kazdemu, moj mozog asi patral po aute a cyklistu prehliadol, ale ani sa nedivim, ze som v spatnom zrkadle videl ako mi hrozi rukami a rozculuje sa. Keby mi vtedy vypinda, alebo mi obleje auto flasou urcite si neobidem kruhac a nepojdem ho za to umyselne sundat autom.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat