Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako si dnes mozete niekoho umyselne zrazit a nic sa vam nestane

Zacnem od konca.

Nemohu se ubránit dojmu, že se stále snažíš bagatelizovat/pomíjet vzetí spravedlnosti do vlastních rukou jedním subjektem a toto právo následně upíráš tomu druhému.

Bingo..az na to, ze toto je moj pocit z teba. Z mojho pohladu zobral (a to velmi nebezpecne) spravodlivost do vlastnych ruk prave vodic a umyselne vrazenie do cyklistu zozadu povazujem za neporovnatelne s cimkolvek co sa stalo predtym. Nehovoriac o tom, ze mne bol pribeh podany tak, ze to schytal maximalne slovne a s vodou. A teraz akoze tebe pride normalne, ze ta niekto nastve na ulici, pretoze ta verbalne napadol a ty zakerne vyuzijes svojej fyzickej prevahy a zrazis ho autom....pre istotu zozadu, aby o tom nevedel a nemal cas zareagovat.

Každopádně první otázka, která by se měla zodpovědět před touto je ta, proč policii nevolali cyklisti a protizákonné chování motoristy (resp. v tomto směru pouze porušení dopravních předpisů bez jakýchkoli následků - nebudeme se doufám bavit jako malé děti ve smyslu co mohlo být.

Budme prakticki...ked idem na bicykli a mal by som nahlasit kazde porusenie predpisov, ktore zazijem tak vela km nespravim a hliadku privolam asi kazdych 20min.
Ty stale hovoris, ze vodicova skratova reakcia bol nasledok na reakciu cyklistov...ale akosi si zabudol, ze celu situaciu sposobil ako prvy svojim konanim vodic, takze ak pouzijem rovnaku obranu aj ja, tak reakcia cyklistov bola prirodzena na akciu vodica.
Zakladny princip...vodic ohrozil cyklistov, ti reagovali prirodzene (na bicykli ide o zivot, sam som prezil uz jedno "smrtelnu" nehodu), vodic namiesto sklopenia usi reagoval tym, ze cely konflikt vyeskaloval do krajnosti.
Ak by sme sli na to zakonom a pravne, tak vodicove konanie nebola obrana, uz vobec nie primerana, pretoze v case, ked on zakerne zozadu nabural do cyklistu uz "utok na neho" bol skonceny a nema mat preco pocit ohrozenia. Z tohoto by ta nevysekalo ani pravne eso, naopak umyselne zrazenie nejde klasifikovat nijako inak ako pokus o zabitie/vrazdu.
Samozrejme obhajoba vodica "ja som ho nevidel" je postavena na vode, pretoz sa otacal na kruhovom objazde s jasnym umyslom, ktory nasledne dokonal. Ale mozno tu by ho uz dobry pravnik vysekal len na ublizenie na zdravi.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat