Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako si dnes mozete niekoho umyselne zrazit a nic sa vam nestane

"Takze tu mame pokus o hromadne umyselne zabitie niekolkych ludi a teraz pride pointa."

Já to vidím tak, že nejdřív vzali "spravedlnost" do rukou cyklisti a záhy zjistili, že jít s kolem proti autu (byť to byl dav) nebylo zrovna nejchytřejší ... (kdybych měl použít parafrázi z filmu: jako když si útočník vezme nůž tam, kde se bude střílet ;))

Tvůj příklad s osamoceným cyklistou je trochu mimo mísu. Ono stát proti jednotlivci je něco úplně jiného než když tě obklopí dav a dožaduje se na tobě jakési "spravedlnosti" z jejich pohledu, kterou mají v plánu vykonat.

Obecně kdyby se na mě vrhl dav lidí tak:
1. Téměř jistě by mě to dostalo do stavu, kdy by se mi snížili mé rozlišovací schopnosti. Když ničím jiným tak vlivem stresu a adrenalinu.
2. Kdybych měl po ruce cokoli, co by šlo použít jako zbraň, tak bych opravdu neváhal to použít.
3. Bránil bych se tak, abych znemožnil co nejvíce útočníkům pokračování jejich útoku a to jakýmkoli způsobem vědom si toho, že i tomu největšímu pitomci musí být zřejmé, že osamocený člověk proti davu fakt nemůže být ten agresor a stav nouze či nutná sebeobrana je na mé straně.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat