Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Proč je bráněno diskuzi?

Mam rad Karlovu ironiu, ale to co predvadza pri tychto hypertemach mi pride uz take, ze nevie kontrolovat svoje emocie.
Mne tuto proste ironia nepride ako vhodna, navyse ironzuje skoro vsetko, co sem pastne a clovek ma pocit, ze "normalne" sa s nim debatovat neda.
Druhy extrem (u mna) je Dwane, ktori akoby zastupoval sucasnu politicku garnituru a bagatelizoval situaciu, sak klidek, nic sa nedeje, sak nejako bolo. nejako bude. Tie attacky na farebnych ludi su len dosledkom necinnosti politikov, nesuhlasim s nimi, ale chapem preco k nim doslo a preco dojde k dalsim a dalsim. A bude horsie.
Som proti kolektivnej vine, islam povazujem v principe za normalne nabozenstvo, ktore sa vyvija takisto ako ine a podstatny boj by mali vo vnutri nabozenstva zviest samotni veriaci tak ako sa to udialo v krestanstve. Nechcem sudit ludi ako masu, kazdy je jedinecny a podla toho by mal byt aj sudeny.
Ale ak by som mal moc riesit sucasny situaciu tak bez milosti zhromazdujem migrantov v uzavretych a strazenych taboroch, zabezpecim, aby sa po uzemi EU nepotulovali vacsie, ci mensie skupinky, zabezpecim vonkajsie hranice a spolocnou dohodou znefunkcnim socialne benefity voci migrantom, aby EU nebola ekonomicky pritazliva pre uprchlikov.
Nasledne zacnem systematicky riesit individualne kazdeho migranta, napriklad ak vierohodne nevie preukazat svoj povod, zazemie, vzdelanie (cize nema platne papiere napriklad) siel by na 1-2 roky do "prevychovneho" tabora, kde sa nauci pracovnym navykom, bude pod dohladom psychlogov a sociologov a nasledne komisia zlozena z odbornikov urci, ci je schopny a uzitocny pre spolocnost alebo nie. Kto papiere ma moze byt posudeny v rychlom konani, ak ma na uzemi statu EU rodinu a ta sa zanho zaruci moze byt "prepusteny" aj hned.
Jedine co nie je doriesene a asi sa to ani nijako riesit neda, co s migrantmi,ktori neprejdu sitom a neviete odkial pochadzaju. Kam ich vratite? Kde budu zit, ked neprejdu cez komisiu? Dajme tomu sa zisti, ze su radilkalni, maju IQ tyque, maju agresivne sklony, su to fetaci, povalaci alebo pod. Co s nimi? Takeho cloveka nebude chciet ziaden stat a nerobme si iluzie...takychto ludi budu desattisice, mozno statisice. Preto je dolezita ta ochrana hranic.
Je to sice trosku mimo temy vlakna, aj migracie, ale vcera som videl zaujimavy dokument a tretom dzihade, kde vystupil americky moslim a povedal nieco taketo: Milujem islam, a preto som sa rozhodol zasvatit svoj zivot v boji proti ludom, ktori toto nabozenstvo nicia a nie su pravi moslimovia.
Hoci to tak neznie tento clovek mal na mysli prave militantnych islamistov a zyvsok dokumentu bol o tom, ako odhaloval v radoch US tzv umiernenych nabozenskych vodcov, podporovanych dokonca govermentom, skrytych militantov, ktori v TV hovoria o mieri v sukromi vyzyvaju svojich stupencov na svaty dzihad proti statu, v ktorom ziju (toto by som okamzite trestal stratou obciasntva a vyhostenim, alebo vazenim).
Toto mi doteraz chybalo, nevidel som, necital som o ziadnej osobnosti, alebo vyznamnejsej skupine ludi, ktori by sa verejne postavili a povedali som moslim a milujem islam, ale vsetci tito dzihadisti su idioti, ktory nemaju s pravym islamom nic spolocne a ja ich za to odsudzujem a budem proti nim bojovat.
P.S. A v ziadnom pripade nie som zastancom ustupkov voci akejkolvek viere, alebo navykom. Ak idem do Iranu a viem, ze tam moja manzelka nema chodit v tricku kludne ju obleciem do miestneho odevu. Ak je nevhodne bozkavat sa tam na verejnosti tak to robit nebudem. Pretoze respektujem ich kulturu a zvyky a povazujem za neprirodzene, aby som sa ja dozadoval u nich prava na svoje zvyky.
A preto oni ked pridu k nam rovnaku vec vyzadujem od nich, nielen od turistov, ale aj od naturalizovanych domacich, cize je nepripustne, aby zeny chodili u nas so zahalenou tvarou, aby sa v skolach neslavovali napriklad Vianoce, ci iny krestansky sviatok, aby mali zamestnanci pocas ramadanu nejake ulavy a pod.
Pride mi to normalne, logicke, nie su v tom ziadne emocie, je to len klasicke uslovie moj dom,moj hrad, moje pravidla spravania.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat