Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Manévry s regály v super-hyper

V našem okresním městě tohle spustila billa. Člověk vleze do obchodu, a prostě tím jejich nově postaveným bludištěm musí prolézt komplet prodejnu, aby se s třemi koupenými věcmi dostal ke kasám. Kde jsou ty doby jedné hlavní ulice a spousty postranních kolmých uliček, kupující vše snadno našel. Když jdu pro rohlíky a rum, nemusím přece nutně prolézat kolem tampónů, žrádla pro psy, a těstovin, které se prý zaručeně nelepí.
Teď se připojil penny market. (Pro grammar nazis: vím, že vlastní jména mají být velkými písmeny, ovšem pokud činnost někoho nesnáším či někým opovrhuji, úmyslně volím malé)

Jestli si ten vynálezce (už ho vidím, blbečka, věk těsně nad dvacet, neudělal za korunu užitečné práce, ale moudrý je jak "šalamúnova řiť") myslí, že blouděním po obchodě budu kupovat cokoliv mimo svůj seznam, jen proto, že mi nastrčí pod nos nějaký předražený výrobek, ideálně s cedulí "super angebot", mýlí se. Vím, že mi každý "marketingový specialista" bude zaujatě vysvětlovat, jak je to přínosné pro byznys, jak na tom strašně vydělají.. nevím. Na mě ani halíř.

Dnes (právě v tom p m) jsem potkával spousty lidí, kteří imrvére brblali, že nic nemohou najít, že raději půjdou jinde. A ironický škleb perzonálu jen potvrzoval, že ani oni nejsou z podobných manévrů nadšeni.

Takže, ty blbečku, který tohle vymýšlíš a třeba náhodou to tu čteš, nepřeji ti nic pěkného. A zvažuji, zda nepožádat o výpomoc v tom mém přání kolegu z Valach (...seš perspektivní managor, tak pátrej, co tím myslím ]:)).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemýlí se. V Hyperech se vystřídají tisíce zákazníků denně. Ti,co si jdou pro rum,nebo prezervativ a…
kozakl 15.08.2018 10:21
kozakl
Mýlí se v mém případě ;-) Mě nakupování čehokoliv nebaví až otravuje. Že bych bloumal mezi regály a… nový
L-Core 15.08.2018 12:40
L-Core
U nás přerovnali zboží a dokonce zrušili ty pokladny pro rychlé odbavení do deseti položek. Jednou j… nový
karel 15.08.2018 19:41
karel
Supermarkety jsou pro blbce. Skalní si všechno vypěstují na zahrádce! :-D Tohle funguje v kvelbech… nový
IQ37 16.08.2018 01:35
IQ37
Tak vypěstujeme toho doma dost, ale třeba ubrousky, mouku, mýdlo či fusekle neumíme :) PEPO jsem nep… nový
L-Core 16.08.2018 08:46
L-Core
V našem okresním městě tohle spustila billa. Člověk vleze do obchodu, a prostě tím jejich nově posta… nový
XoXoChanel 17.08.2018 11:55
XoXoChanel
Ne bohatej, ale obvykle bezpáteřní a namyšlenej. nový
Prasak 17.08.2018 14:22
Prasak
V našem okresním městě tohle spustila billa. Člověk vleze do obchodu, a prostě tím jejich nově posta… nový
Yarda 17.08.2018 14:35
Yarda
Tyhle procházky celým obchodem kolem všeho zboží je právě vynález z Ikey. nový
Prasak 17.08.2018 19:51
Prasak
Aspon ze tam maji zkratky. Takze se to da i trochu zkratit :-) poslední
merlouska 20.08.2018 19:39
merlouska

Nemýlí se. V Hyperech se vystřídají tisíce zákazníků denně. Ti,co si jdou pro rum,nebo prezervativ a potom ke kase je značná menšina. Většina je těch,co tlačí vozík přetékající zbožím a to,že chleba je jinde než minule v podstatě neřeší. Jinak každý psycholog ti odpoví,že změna umístění zboží do jiných lokací,popřípadě mimo zorné pole zákazníka dokáže divy. Lidé objeví i to,pro co do obchodu nešli.

Mýlí se v mém případě ;-)

Mě nakupování čehokoliv nebaví až otravuje. Že bych bloumal mezi regály a hledal, co bych ještě mohl koupit, to těžko. Jedu podle seznamu (jakmile má mít nákup 3 a více položek).

Že tam spousty lidí tráví volný čas, víkendy, to vím. Osobně mám jiné představy o jejich využití, ale je to každého věc.

změna umístění zboží do jiných lokací,popřípadě mimo zorné pole zákazníka dokáže divy

Pochopitelně. Když do některého oddělení nenakouknu, jak je rok dlouhý, netuším, co tam mají. Když mě donutí prolézt celý obchod, vidím i dříve neviděné. To ale neznamená, že kupuji, lakota vítězí ;-)

Supermarkety jsou pro blbce. Skalní si všechno vypěstují na zahrádce! :-D

Tohle funguje v kvelbech už dlouho. Stejně tak "přemísťování" regálů se zbožím na druhý konec, aby zákazník musel absolvovat novou "krysí dráhu" a cestou přihazoval do vozíku věci, které původně vůbec koupit nechtěl. Řešení je jednoduché: stačí čtyři písmenka: PEPO!

V našem okresním městě tohle spustila billa. Člověk vleze do obchodu, a prostě tím jejich nově postaveným bludištěm musí prolézt komplet prodejnu, aby se s třemi koupenými věcmi dostal ke kasám. Kde jsou ty doby jedné hlavní ulice a spousty postranních kolmých uliček, kupující vše snadno našel.

- Od doby, kde mamé 10 druhu masla a dalsich 10 druhu mléka, 10 druhu peciva. Jedinou 10tku tam meli nechat Prazdroj.
- Spusteni obchodu (marketu) je vzdy zalozena na nejakém modelu, za 3 mesice uz to bude poskladané jinak (a menit se budou jen nekteré regaly zkrz celni nabidky a podobne).
* 20 tileté ucha v obchode s kravatou jsou vetsinou na managerské zauceni, dneska je potkas i treba v McDonaldu, povolani uz bohuzel nema takovou (moralni) hodnotu jako predtim. Predtim ses na takového cloveka podival a rekl' ten bude asi hodne ucenej", dneska "ten bude asi hodne bohatej".

Ale nasralo te to asi hodne no jak vidim :-) ..
* K tomu PenyMarketu, tusim ze ty prospekty tiskne v CR rumun pro Itali (vazne).

V našem okresním městě tohle spustila billa. Člověk vleze do obchodu, a prostě tím jejich nově postaveným bludištěm musí prolézt komplet prodejnu, aby se s třemi koupenými věcmi dostal ke kasám.

Mne takhle $ere IKEA. Tedy ne$ere, protože když se chci jen podávat třeba na psací stoly, tak se tomu hyperqelbu širokým obloukem vyhýbám.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru