Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Manévry s regály v super-hyper

Už mě to trochu přešlo. Akorát jsem naštvaný, že běžný nákup věcí v takové nepřehledné prodejně bude trvat déle, než to tam všechno najdeme.

Samozřejmě, že nakupujeme v akcích. Nebudu kupovat kávu za "běžnou" cenu 279 Kč, když občas bývá za 129, 139. Znám svou spotřebu a vím, že mít doma kilo, není vůbec nic. Dtto třeba prášky na praní; proč kupovat balení za 599? Protože dnes mi prášek došel? Když budu přemýšlet, koupím si jej přece dopředu za 299 - že bude v prádelně 2 měsíce stát, ničemu nevadí. A tak je tomu u spousty věcí.

Nenakupujeme tak, že bereme cosi, protože je to právě v akci. Nakupujeme tak, že bereme to, co potřebujeme - ale počkáme si na akci, čili v předstihu plánujeme ("..dochází to a to, až bude v akci, musíme to koupit"). Nemáme mikrobyt, kde bychom nemohli mít zásoby čehokoliv.

Takže nesouhlasím, že akce jsou chyták. Nesmíš se nechat nachytat a kupovat věci, které nechceš :)

Ta jejich strategie je v konečném důsledku k ničemu. I kdyby všechny obchody předělávaly své regály 2x týdně, lidi jako celek stejně toho více nekoupí. Akorát budou všichni otrávení. Nenapadá mě, kdo (kromě oněch plánovačů) z "škatulata, škatulata, hejbejte se" může mít radost.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat