Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má tolerance hranice...?

Asi takhle... Je to tvoje obvyklá taktika, kdy se diskutuje nějaký problém, tak začínáš odbíhat jinam, relativizovat úplně vše a snažit se ten problém tak zabstraktnit, že se v něm pointa úplně ztratí. Tu hru jsem mínil hrát pouze do určité míry, kdy jsem ti chtěl nezůstat dlužen odpověď na tvé otázky, které s tím, co tady řešíme souvisí asi jako iPhone s jabloní a dál už ji hrát nemíním...

Merito věci a ani moje téma totiž není "celková revize institutu manželství a jeho přínosu pro stát". Dokonce toto nepožadují ani oni petenti o kterých se bavíme. Jako musím samozřejmě uznat, že hlupák nejsi a snaha stylu "no ono to manželství a jeho význam je diskutabilní. Vlastně nemáme ani dostatek dat, jestli ono není potvůrka moc přeceňováno a tak vlastně ani není důvod ho nepřiznat homolidem. Ale pozor! Pouze lidem! Zase tak bezvýznamné, abychom ho přiznali i těm, kteří se touží sezdat se svým labradorem zase není!"

Ne, takhle to hrát nebudu.

Buď jsme demokrati, nebo nejsme. Pokud jsme, tak bychom měli respektovat názor těch, pro které je tradiční pojetí manželství svaté a nevysmívat se jim stylem, "abyste se neposrali". Chtějí homosexuálové více jistot ve svých svazcích? Pokud jsme demokrati, tak jim je dejme. Že to ne všem bude stačit a některým jde vyloženě o trucpodnik (stejně jako tobě), kdy chtějí hlavně nasrat ty, pro něž má manželství tradiční význam? Bohužel, žádná demokracie neuspokojí 100% požadavků 100% lidí, protože by to už nebyla demokracie, ale anarchie, takže smolík... ;-)

A koneckonců, pokud je pro tebe to manželství tak marginální instituce, že naprosto nechápeš, jak ji někdo může takto ctít, tak buď sakra demokrat, buď tolerantní a nenahrazuj jim ho jinou institucí, buď tak laskav.

A jen mě tak napadá, nezřídili jsme náhodou tu alternativní instituci (registrované partnerství) právě na popud a výslovné přání těch, kteří ji nyní vlastně nechtějí? Takže za mě, buďme oboustranně tolerantní, ale nenechejme ze sebe dělat debily... ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...