Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má tolerance hranice...?

istě by za něj bylo velké množství takových párů velmi vděčných. Pro to bych klidně zvedl ruku, byl-li bych v parlamentu.

Tak to jsi demokrat jak noha... Respektive v podstatě "demokrat" evropského střihu 21. století :-) Udělám radost menšině a ani se neobtěžuju zjistit, jestli to daleko většímu počtu lidí nevadí. Těm vzkážu, že na jejich vadění seru, bo není opodstatněné, tečka... :-D

A co kdybych já se rozhodl v heterosexuálním páru jít do registrovaného partnerství, když je na úrovni manželství? Bylo by mi to zakázáno?

Pokud je definováno manželství jako "svazek muže a ženy", tak registrované partnerství je definován jako "svazek dvou osob stejného pohlaví", takže ne, nemohl a je to tak spravedlivé z obou stran, každý má to své a zatím to tak zjevně drtivé většině vyhovuje.

Snažím se tu poukázat na to, jestli by "svazek manželský", jako instituce vůči státu, se svými právy/povinnostmi neměl projít revizí

Za mě ne, neměl, tak jak je to nyní je to přijatelné pro drtivou většinu a změna tvým směrem jen víc rozdělí tábory. Ale klidně bych si o tom nechal společnost rozhodnout, já se totiž nepovažuju ani za vševědoucího, ani za diktátora a respektoval bych výsledek. Jak jsem ale psal, prokázal bych dobrou vůli a toleranci a zakomponoval věci, se kterými mají homo problém do institutu RP.

Ptám se tedy, jaké výhody či jistoty přináší manželství státu, když jeho uzavíráno podporuje poskytovanými výhodami?

Asi nejsložitější otázka. Odpovědět se dá z dvou úhlů pohledu (tedy v mém případě) a to z pohledu libertariána, který tě asi zajímat moc nebude a z pohledu etatisty, kde, jak předpokládám, budeš víc doma, takže to zkusím z této strany.
Etatisté považují stát za nejvyšší hodnotu a ten jak víme tvoří jeho občané (i když mám mnohdy pocit, že si jej představují, jako nějaké "posvátné vyšší těleso" :-) ). Nejdůležitější pro stát je daňový poplatník a jak už víme, tak více dětí se rodí zpravidla v sezdaných párech. (homosexuální pár navíc nedokáže sám o sobě žádného dalšího poplatníka vyprodukovat, ať už je sezdaný, či nikoli = zero benefit :-) )
Statisticky je opět prokázáno, že sezdané páry mají větší snahu bojovat o záchranu a nápravu vztahu, zejména jsou-li v něm děti = noví daňoví poplatníci, čímž méně zatěžují státní správu handrkováním o výchově dětí, výživném a sporu o majetek.
Ergo ten benefit, jak se mi doufám podařilo prokázat, tam pro ten etatistické pojetí státu rozhodně je... Nicméně moc nechápu, jak to souvisí s našim tématem.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat

loading...