Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://www.metro.cz/do-boje-o-hrad-2023-by-mohli-jit-proti-sobe-syn-a-otec-f7m-/region.aspx?c=A18012…
Yarda 31.01.2018 08:47
Yarda
Padlo trefné přirovnání jestli bychom nastoupili do letadla jehož pilot si řízení letadla zkoušel ak…
fleg 31.01.2018 09:38
fleg
Kdybys nebyl slovák, mohl bys to za pět let u nás zkusit. Názory máš dobrý, ale budeš to mít těžký,…
Prasak 31.01.2018 11:37
Prasak
Za pět roků bude favoritem Okamura. A já bych to asi hodil Tondovi Blaníkovi (na ten film se docela…
L-Core 31.01.2018 19:31
L-Core
No dnes na nej vyrukovali s tunelem jak v Usvitu. Prej dal 7 mega za nejakej PR.
Dwane Dibbley 31.01.2018 20:33
Dwane Dibbley
To nic neznamená, viz čapí hnízdo, kde i přes zprávu OLAFu nejsem subjektivně schopen vyloučit vliv…
L-Core 31.01.2018 22:00
L-Core
Z podobných příspěvků se nemůžu ubránit dojmu, že si snad uskutečnění takového útoku všichni stracho…
vlk56 31.01.2018 22:47
vlk56
I kdyby se něco takového stalo, pořád je to 4x méně mrtvých, než zemřelo loni při autonehodách. Při…
Roker 01.02.2018 00:59
Roker
S migrantama radsi nezacinat, nebo si na to udelat oddelene tema. 9 z 10 argumentu kolem migrantu js… poslední
Dwane Dibbley 01.02.2018 11:49
Dwane Dibbley

http://www.metro.cz/do-boje-o-hrad-2023-by-mohli-jit-proti-sobe-syn-a-otec-f7m-/region.aspx?c=A180129_180216_metro-region_jsk

Je otázka, proč politické strany nenominovaly nějaké kandidáty ze svého středu. Takové, o kterých bychom si my

fleg, 31.01.2018 08:25
...akosi sa zabuda na fakt, ze 40% naroda je podpriemerneho intelektu a kazdy 7 je debil...

co nás fleg tak prokouknul mohli představit, jak se budou chovat jako prezidenti. Mimo pana Zemana o kterém to víme (mně nevadí, když na hrubý pytel dává hrubou záplatu) ostatní kandidáti (mimo pana Topolánka co mne přesvědčil, že na vysokou politiku nemá) akorát slibovali jací budou prezidenti když je zvolíme a ty jejich sliby se až tak moc nelišily.

Padlo trefné přirovnání jestli bychom nastoupili do letadla jehož pilot si řízení letadla zkoušel akorát na simulátoru a to ještě kdo ví jestli. Tak snad v příštích prezidentských volbách nastoupí víc kandidátů co si je budeme umět představit v prezidentském úřadu.

Padlo trefné přirovnání jestli bychom nastoupili do letadla jehož pilot si řízení letadla zkoušel akorát na simulátoru a to ještě kdo ví jestli. Tak snad v příštích prezidentských volbách nastoupí víc kandidátů co si je budeme umět představit v prezidentském úřadu.

Toto prirovnanie je naopak uplne odveci.
Dobry prezident nemusi byt nutne profesionalnym politikom. Dobry prezidentom mozes byt aj ty, zalezi od toho, co mas v hlave a ako budes jednat v istych situaciach.
Ja keby kandidujem tak asi opakujem dokolecka to iste. Ak budem prezindeotm nebudem sa spravat ako emocny idiot a budem sa rozhodovat na zaklade zdraveho sedliackeho rozumu a je jedno, ci mi je viac sympaticke USA alebo Rusko, ci Cina.

Priklady:
- Som za zotrvanie v EU, pretoze mimo EU nema krajina ziadnu sancu. Prestanme sirit bludy a vystupeni z EU, je to ekonomicka samovrazda.
- EU dava, ale aj berie, takze nemozeme len brat, ale musime aj davat.
- Kvoty su blbost, nie preto, ze CR nechce byt solidarna, ale preto, ze ked CR prijme aj 10k imigrantov do pol roka ich zostane na uzemi CR tak 10. Kvoty vs volny pohyb osob su veci, ktore si navzajom odporuju. Preto ako prezident musim kvoty odmietat.
- Rusko by nemalo byt izolovane od zvysku sveta, studena vojna uz davno skoncila, preco nepomahat Rusku do EU a NATO? Je to predsa logicke, ze s Ruskom v EU a v NATO by uz na svete nebolo sily, ktora by im dokazala konkurovat (ani keby sa spoji USA a Cina dokopy).
Samozrejme chciet musi najma Rusko, ale ukazat mu volu zo strany clenov EU a NATO by nebolo odveci.
- Babis uz mal dostatok casu na zostavenie vlady a vyslovenie dovery, ak to nedal 1x nevidim dovod, aby dostal novu sancu. Ak ziadny iny politik nevie zagarantovat, ze dokaze spravit vacsinovu vladu treba vyhlasit predcasne volby. Co je na tom nelogicke?
- Kazdemu je jasne, ze v CR nechce zit ziaden utecenec. Prestanme sa teda strasit tym ako Cechy zaplavi vlna utecencov. Je to logicky blbost.
- Antifajciarsky zakon je dobra vec, ale totalny zakaz zacina pripominat prohibicu.
- Uprava ustavy, kvoli vlastneniu zbrani ala USA...naco. Vlastnit zbran moze dnes v CR legalne kazdy kto splna urcite podmienky. Zeby sa zakazali automaticke zbrane napriklad nie je nic protiustavne. Poloautomat dokaze spravit to na co je urceny, na svoju obranu naozaj nikto nepotrebuje samopal v automatickom rezime.

......atd atd.

Z tychto bodov je kazdemu jasne, preco by som sa nemohol stat prezidentom, pretoze kazdy z tych bodov hoci ma logicke opodstatnenie, ale ma aj emocnu rovinu a protistrana vzbudi u vacsiny naroda emocie namierene proti mne, takze 40% naroda je proti mne okamzite a zvysok spracuju marketingovy magovia.

Kdybys nebyl slovák, mohl bys to za pět let u nás zkusit. Názory máš dobrý, ale budeš to mít těžký, protože "nikdo tě nezná" a taky "nemáš žádný politický zkušenosti" a nějaký další superlativy se na tebe najdou.

Když to za pět let zkusí znovu Topolánek, tak má velkou šanci, jeho jméno si lidi pamatují, i když to byl taky pěknej bordel, co tu tehdy byl. Ale to není důležitý, lidi ho znaj a má zkušenosti, současnýmu prezidentovi to taky stačilo.

To nic neznamená, viz čapí hnízdo, kde i přes zprávu OLAFu nejsem subjektivně schopen vyloučit vliv něčí objednávky. Správně podaný boj ve správnou dobu, za naši záchranu před inženýry a doktory, jakékoliv směšné sedmičky snadno smázne. Hrozí-li řezání hlav, nějaký tunýlek nikoho zajímat nebude.

Jistě, trochu ironie a bagatelizace. Ale až/pokud i v Česku zažijeme na vlastní kůži nějaký Bataclan, to teprve začnou kotrmelce v preferencích…

Z podobných příspěvků se nemůžu ubránit dojmu, že si snad uskutečnění takového útoku všichni strachotvůrci přejí, aby se ukázalo, že měli pravdu. I kdyby se něco takového stalo, pořád je to 4x méně mrtvých, než zemřelo loni při autonehodách. Máme tu nějakou protiautomobilovou stranu? Bojím se chodit kolem cest, můj hlas by měli.

I kdyby se něco takového stalo, pořád je to 4x méně mrtvých, než zemřelo loni při autonehodách.

Přiznám se, že tuhle dost rozšířenou logiku jsem taky úplně nepochopil...

"Migranti jsou sice jakýmsi bezpečnostním rizikem, jak vidíme na západě, ale to je úúúúplně v pohodě, protože i když se nějaký ten teroristický útok stane, tak pořád je těch mrtvých míň, než při autonehodách..."

Já teda nevím, ale taky se neškrábu hlavní nabité bouchačky za uchem, protože mě tam svědí a šance, že si ustřelím kebuli a zařvu je nižší, než když budu provozovat base jumping... ::) Prostě naprosto zbytečná rizika nepodstupuju... Ano, Okamura a Zeman jsou "obchodníci s deštěm" o tom žádná, ale tyto argumenty jim imho ženou vodu na mlejn.

S migrantama radsi nezacinat, nebo si na to udelat oddelene tema. 9 z 10 argumentu kolem migrantu jsou vesmes hovadiny (at uz pro, nebo proti). Dementy najdes vsude, "bilej cech" se klidne radikalizuje pres internet, dedek vystrili hospodu, soused zastreli souseda kvuli kravine, znasilnuje se vsude a porad. Ateisti, zidi, krestani, budhisti, bili, cerni, zluti, modri...
Hlavni je lidi neustale strasit. Jedni strasi nacistickym svetrem norske olympijske vypravy a druzi prozmenu allahovymi ponozkami.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru