Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vítěz prezidentských voleb 2018 ČR (Druhé kolo)

Celkom si nepochopil, co som chcel povedat. Ustavny zakon o zbraniach bol predvolebnou temou prezidenstkych volieb lebo to podla niekoho je strasne dolezite.
Podla mna je to totalne minoritny problem, osobne sa skor bojim stavu, kedy sa zbrane stanu bezne dostupnymi ako je v USA ako stavu, kedy budu viac kontrolovane.
Takze ano o problematike neviem tolko co ty, ale zaroven sa proti tomu, aby sa tato tema otvarala na urovni ustavneho zakona. Je to klasicky populizmus, EU este nic nespravila, nic sa neschvalilo na jej urovni a uz sa tu strasi tym, ze na establishment chce zobrat zakladne prava.
Naviac sa mi pacia pseudoargumenty ako keby v Parizi na diskoteka boli ozbrojeni ludia mohlo tam byt menej obeti, pretoze mohli teroristov skor zastavit. Uz vidim ten nerovny boj pistol vs samopal. Navyse nikto uz nespomina, ze v pripade hromadneho ozbrojovania obyvatelstva pravdepodobne stupne pocet obeti zabitych strelnou zbranou aj bez teroristov.
Preco?
Lebo ludia zacnu riesit svoje problemy so zbranou. POjdem na pivo, dvaja blbci sa tam pohadaju, vytiahnu kvery a kedze ich strelecky vycvik a IQ budu mizerne zacnu strielata ja schytam nejaku zbludilu gulku lebo som bol v nespravnom case na nespravnom mieste, Keby si dali len do drzky ako to byva teraz tak sa mi nic nestane.
Krasny priklad je asi tyzden stara vrazda u nas, kde clovek s Aspergerovym syndromom zastrelil svoju priatelku a potom seba. PO nej zostalo 6 mesacne dieta. Momentalne sa riesi ako to, ze clovek s takymto syndromom vobec dostal zbran.
Je vseobecne zname, ze ludia s tymto syndromom reaguju neprimerane v istych situaciach a ich EQ je casto nulove, napriek tomu, ze IQ byva nadpriemerne. A tento clovek dostal zbran hoci az na druhy pokus a v inom kraji ako povodne ziadal.
A to nehovorim o tom, ze na to aby si niekoho zabil nemusis mat aspergera, staci ak mas zbran a stretnu sa iste okolnosti.
Takze ziaden ustavny zakon, ja som naopak za sprisnenie poziadaviek na nosenie drzanie zbrane.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat