Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vítěz prezidentských voleb 2018 ČR (Druhé kolo)

Padlo trefné přirovnání jestli bychom nastoupili do letadla jehož pilot si řízení letadla zkoušel akorát na simulátoru a to ještě kdo ví jestli. Tak snad v příštích prezidentských volbách nastoupí víc kandidátů co si je budeme umět představit v prezidentském úřadu.

Toto prirovnanie je naopak uplne odveci.
Dobry prezident nemusi byt nutne profesionalnym politikom. Dobry prezidentom mozes byt aj ty, zalezi od toho, co mas v hlave a ako budes jednat v istych situaciach.
Ja keby kandidujem tak asi opakujem dokolecka to iste. Ak budem prezindeotm nebudem sa spravat ako emocny idiot a budem sa rozhodovat na zaklade zdraveho sedliackeho rozumu a je jedno, ci mi je viac sympaticke USA alebo Rusko, ci Cina.

Priklady:
- Som za zotrvanie v EU, pretoze mimo EU nema krajina ziadnu sancu. Prestanme sirit bludy a vystupeni z EU, je to ekonomicka samovrazda.
- EU dava, ale aj berie, takze nemozeme len brat, ale musime aj davat.
- Kvoty su blbost, nie preto, ze CR nechce byt solidarna, ale preto, ze ked CR prijme aj 10k imigrantov do pol roka ich zostane na uzemi CR tak 10. Kvoty vs volny pohyb osob su veci, ktore si navzajom odporuju. Preto ako prezident musim kvoty odmietat.
- Rusko by nemalo byt izolovane od zvysku sveta, studena vojna uz davno skoncila, preco nepomahat Rusku do EU a NATO? Je to predsa logicke, ze s Ruskom v EU a v NATO by uz na svete nebolo sily, ktora by im dokazala konkurovat (ani keby sa spoji USA a Cina dokopy).
Samozrejme chciet musi najma Rusko, ale ukazat mu volu zo strany clenov EU a NATO by nebolo odveci.
- Babis uz mal dostatok casu na zostavenie vlady a vyslovenie dovery, ak to nedal 1x nevidim dovod, aby dostal novu sancu. Ak ziadny iny politik nevie zagarantovat, ze dokaze spravit vacsinovu vladu treba vyhlasit predcasne volby. Co je na tom nelogicke?
- Kazdemu je jasne, ze v CR nechce zit ziaden utecenec. Prestanme sa teda strasit tym ako Cechy zaplavi vlna utecencov. Je to logicky blbost.
- Antifajciarsky zakon je dobra vec, ale totalny zakaz zacina pripominat prohibicu.
- Uprava ustavy, kvoli vlastneniu zbrani ala USA...naco. Vlastnit zbran moze dnes v CR legalne kazdy kto splna urcite podmienky. Zeby sa zakazali automaticke zbrane napriklad nie je nic protiustavne. Poloautomat dokaze spravit to na co je urceny, na svoju obranu naozaj nikto nepotrebuje samopal v automatickom rezime.

......atd atd.

Z tychto bodov je kazdemu jasne, preco by som sa nemohol stat prezidentom, pretoze kazdy z tych bodov hoci ma logicke opodstatnenie, ale ma aj emocnu rovinu a protistrana vzbudi u vacsiny naroda emocie namierene proti mne, takze 40% naroda je proti mne okamzite a zvysok spracuju marketingovy magovia.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat