Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem AŤ ŽIJE PREZIDENT (Zeman?)!

Trochu jsem nad tou větou uvažoval. Kalouska nemusím, ale třeba jeho představa daňové/sociální reformy, kterou představil někdy v roce 2009(?) +/- nějaký rok se mi osobně! hodně zamlouvala. Nikdy na ní nedošlo ani v tom nejmenším, takže všeobecné povědomí o ní je prakticky nulové.

Ale ta věta, cítím to (po zvážení) jinak: Za vším zlým stojí všichni. Jednou ten, jindy onen. A marně hledám někoho, kdo stojí za něčím dobrým. Oni totiž považují plebs/nás za nepřátelé, chovají se tak každodenně, jsme pro ně akorát tak užiteční volební idioti, aby oni stáli u hrantu. Marně pátrám nad něčím, o čem bych mohl říci: ten je dobrý, ten udělal něco dobrého pro nás (respektive pro mě). Platí výhradně pro politiku, pro činnost mocným vůči nám, dolním 10 miliónů.

---
Z mého osobního hlediska za poslední čtvrtstoletí mi z politiků nejvíce pomohl Klaus a spol dvěma vlnami kupónové privatizace a Paroubek zvýšením výdajových paušálů z 25 na 60%. Otázkou je, zda tohle se dá považovat za "dobro", považuji to ale jednoznačně za velké peněženkové plus. Všechna další "peněžní" opatření, změny, jsou z mého pohledu jen k horšímu, bez výjimky. A ostatní zákony, svobody… škoda mluvit. Nic pozitivního, ať se dívám sebeusilovněji.

Když píšu "čtvrtstoletí", myslím to doslova. Změna režimu a tedy možnost nechodit do práce, mi nesmírně vyhovuje.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat