Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Exekuční gramotnost občanů ČR.

Exekuční gramotnost občanů ČR je doposud na nízké úrovni. Je to nedostatek z totáče kdy exekutoři nebyli, ale za dluhy se přímo na místě a bez vyzvání popravovalo. Dnes si žijí exekuovanci svobodně, spokojeně a bez nebezpečí života pod mosty a v kanálech. V tomto období se připravují na nadcházející volby a studuji předvolební letáky.

Předmět Autor Datum
Jeden můj exekuovaný známý, který to dotáhl až k oddlužení za půl druhýho mega, žije s rodinou v pro…
Zarniwúp 17.09.2013 03:17
Zarniwúp
Tak to má štěstí na exekutora lidumila. Správný exekutor zásadně řeší nevymahatelnost dluhu PŘES rod…
Alfons 17.09.2013 09:20
Alfons
Hmm.. mácháš tady různými tvrzeními. Nějaké podklady pro ně? Ony televize totiž ukazují jen bulvární…
JR_Ewing 17.09.2013 10:20
JR_Ewing
Popisovaný případ se stal/děje přímo před mýma očima. Jedná se o bývalého kolegu z práce. Exekuce na… poslední
Zarniwúp 17.09.2013 14:30
Zarniwúp
Je to nedostatek z totáče kdy exekutoři nebyli, ale za dluhy se přímo na místě a bez vyzvání popravo…
IQ37 17.09.2013 12:57
IQ37

Jeden můj exekuovaný známý, který to dotáhl až k oddlužení za půl druhýho mega, žije s rodinou v pronajatém 3+1. Věřitelé pláčí, protože do měsíce po zahájení splátek omarodil na nervy (není se co divit) a sedí doma. Na splátky oddlužení chodí jednotlivým věřitelům 30-200,-, více nehrozí, protože humanita a tři děti.
Klín klínem (přestože měl slušné zaměstnání a několikrát jsem se ho já i další přátelé a známí snažili přesvědčit, aby s tím něco udělal, dokud je čas) vytloukal asi deset let, asi tak, jako to dělá stát. Původní dluh byl asi 30000,- půjčka. V současné době se statečně protlouká k jednomu roku na nemocenské a zřejmě očekává invalidní důchod. Pak mu, tak jako dodnes, živobytí a dluhy (jestli to dá povinných 30% dluhu, má vystaráno) budeme platit dál.
Zcela jistě volební letáky nestuduje, myslím, že na to prdí.

Tak to má štěstí na exekutora lidumila. Správný exekutor zásadně řeší nevymahatelnost dluhu PŘES rodinné příslušníky a jiné osoby u nichž se KVALIFIKOVANĚ DOMNÍVÁ že by tam exekuovanec měl nějaké věci. A i když je tam nemá vybere příbuzné od sklepa na půdu a pak si ti vybraní můžou zkusit stěžovat. Ničeho nedosáhnou. Popisovaný případ patří do říše pohádek o hodném exekutorovi. Jakápak humanita? Sledujete případy v TV? Exekutor zlikviduje i invalidu a málem umírajícího. Za tímto případem budou na pozadí nějaké známosti atp. Je to evidentně nestandardní postup.

Hmm.. mácháš tady různými tvrzeními. Nějaké podklady pro ně? Ony televize totiž ukazují jen bulvární případy. Ty desetitisíce jiných neukážou. Nechci se zastávat exekutorů, někdo, kdo si tím namastil kapsu jim vytvořil zákon k ohromným ziskům a jen ztěží se to rovná do civilizovaných kolejí, ale myslet si, že podle případů v televizi vypadají úplně všechny případy? To je nesmysl.

Popisovaný případ se stal/děje přímo před mýma očima. Jedná se o bývalého kolegu z práce. Exekuce na něj pochopitelně byly. Dvakrát se také stěhoval. Nakonec došlo na oddlužení, které mu bylo povoleno a právě díky tomu lze celkem dobře dohledat jakým způsobem se do toho srabu dostal - tohle špinavé prádlo je totiž veřejné. Proces oddlužení i s dokumentací (mírně cenzurovanou kvůli nezúčastněným osobám) je veřejně přístupný. Jinak ti ten způsob pravdivě nepopíše nikdo. Přesnější realitu jsem zjistil až právě po oddlužení.
Není to hezký čtení, prolejzal jsem to loni celý večer, protože jsem chtěl vědět, jak je to možné, jak to někdo může nechat dojít tak daleko. A můj result? Je to naprostej nezodpovědnej blbec.
Dá se to. Dá se mnoho let kličkovat dalšími půjčkami prakticky od kohokoli a tím vytloukat (částečně) půjčky předchozí. Má to drobnou nevýhodu. Dlužník absolutně ztratí přehled, kolik vlastně dluží. Pohledávky jsou prodávány dále společnostem sídlícím v zahraničí. Dlužník musí ztratit absolutní pojem o realitě, jinak si snad nemůže půl druhého roku před žádostí o oddlužení (v době, kdy už má dluhů až nad hlavu) koupit za 90K vysavač Rainbow (pochopitelně na dluh).
Přihlašovaný dluh byl asi 400K. Po doporučení, aby do oddlužení šla i manželka to vyskočilo asi na 800K a po přihlášení dalších věřitelů se to vyšplhalo na těch 1,5M a to asi dva dluhy byly zpochybněny a myslím, že ani nebyly uznány.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru