Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kdy už ten Brusel pošleme do brusele?

Beriem spat, Google ho nepoznal pod ceskym nazvom, ale pod anglickym uz ano.
Mna by zaujimalo jedno.
To, ze biopaliva zaberaju nejaku podu je fakt. Ano suhlasim, ze keby sa tam enpestovali biopaliva mohli sme tam pestovat nieco, co sa da zjest. Nakolko uz v 2008 nas strasili hladomorom a vysokymi cenami potravin ja sa pytam, preco sa za 10 rokov tento argument nijako v EU neprejavil. Respektive kolko rokov mame cakat kym sa tento (na prvy pohlad rozumny) argument prejavi?
Druha vec je, ze sa tam operuje s pojmom, ze biopaliva vypustaju viac CO2 to ovzdusia ako klasicke fosilne. Nie som chemik, ale moc sa mi to nezda, hlavne tie cisla, ktore su priepastne rozdielne (narast o 100% a pod).
Navyse ak motor na aute musi splnat nejako Euronomru pri CO2 to akoze, ked pouzijem biopalivo uz ju splnat nebudem? A toto akoze nikto predtym nepreveril my chcete povedat?
Argumentujem tym, ze sa tu robi bububu zbytocne sice, ale na druhej strane si myslim, ze cela koncepcia biopaliv je chybna uz z principu. Moje osobne argumenty by boli, ze pokial je ropy dost (co stale je) nie je nutne cokolvek miesat do paliva a intuitivne by som naozaj radsej pestoval zemiaky ako repku lebo stat sa moze cokolvek (obdobie sucha, zaplavy, vybuch supervulkanu a pod) a je lepsie byt zasobeny dopredu ako to riesit, ked uz bude neskoro.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat