Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vizitka firmy.

Tak schválně: Co byste si mysleli o firmě, která se na svých webových stránkách honosí certifikátem "Prověřená společnost 2017" a pozvánkou na den otevřených dveří co se konal před čtvrtrokem?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pred par dnami som si nieco objednaval z eshopu co som nepoznal...a na stranke maju certifikat dover…
fleg 11.10.2017 21:28
fleg
Kdysi, snad dokonce i tady, se diskutovalo, že tenhle "certifikát" nemá ani cenu toho papíru co je n…
Yarda 12.10.2017 09:46
Yarda
Čtu ten článek a tohle: Základní myšlenka obsažená v normách řady ISO 9000 je však jiná. 1) Cílem… nový
Zarniwúp 14.10.2017 12:32
Zarniwúp
nech dotyčná firma zároveň vysvetlí bežnému občanovi,čo je to za certifikát,za čo ho dostala,čo sa p… nový
audax 14.10.2017 07:53
audax
Tyhle certifikaty muze brat vazne jen negramot. Jednu dobu je rady pouzivali supermarkety na svych v… nový
Dwane Dibbley 14.10.2017 19:02
Dwane Dibbley
supermarkety pouzivali, nabydly, spotrebytelu... Jo, jo. Negramot... :-/ poslední
rokator 14.10.2017 21:38
rokator

Pred par dnami som si nieco objednaval z eshopu co som nepoznal...a na stranke maju certifikat doveryhodna firma. Neodpustil som si a do poznamky pri objednavke som napisal ziadost nech si si ten bezcenny zdrapa papiera daju dole lebo pre mna to znamena, ze si nabuduce uz od nich nic neobjednam.

Kdysi, snad dokonce i tady, se diskutovalo, že tenhle "certifikát" nemá ani cenu toho papíru co je na něm vytištěný. Že si nějaký Polák na vydávání těch "certifikátů" a vydělávání na nich založil v Ostravě firmu.
Ale problém může být v tom, že pokud ta to naletí víc firem, že pak zákazníci tenhle "certifikát" budou vyžadovat a pokud na to nějaká firma nenaletí, dají přednost firmě co na to naletěla. A de fakto ji dokopají k tomu, aby si to taky pořídila.
Když se zavádělo slavné ISO 9000, tak údajně nějaká (západo)německá firma to odmítla, že pro ně to nebude mít žádný přínos, akorát by museli zaměstnat lidi co by to opečovávali. Ale jejich zákazníci je k tomu donutili.
http://www.mmspektrum.com/clanek/normy-rady-iso-9000-prinos-nebo-hrozba.html

Když zaslechnu slovo "certifikát", odjišťuji pistoli. Když jel Mistr Jan Hus do Kostnice, taky měl certifikát.

Čtu ten článek a tohle:

Základní myšlenka obsažená v normách řady ISO 9000 je však jiná.

1) Cílem je „otevřít oči“ zaměstnancům firem a ukázat jim, kde by bylo možné cokoli vylepšit, protože právě to má vliv na růst kvality. Tady spočívá logika věci a pravý význam norem řady ISO 9000.

2) Praktická realizace není ničím ani nijak omezena. Panuje zde naprostá svoboda. Vše musí sloužit danému účelu. Nikde není striktně přikázáno, jakým způsobem toho lze dosáhnout. Text přímo uvedený v těchto normách má posloužit pouze jako dobrý návod pro začátek.

je oxymoron. Nelze normovat a zároveň zachovat neomezené možnosti (naprostou svobodu!) při realizaci. To je prostě pitomost od základu. A není žádný div, že realita je taková, jaká je, když základní myšlenka je nerealizovatelná.

nech dotyčná firma zároveň vysvetlí bežnému občanovi,čo je to za certifikát,za čo ho dostala,čo sa preverovalo,kto preveroval,ako dlho je certifikát platný a za akých podmienok a či subjekt,ktorý certifikát vydal má na to oprávnenie,spôsobilosť odbornú akreditáciu.....preverená spoločnosť môže v konečnom dôsledku znamenať aj to,že celý objekt spoločnosti preveril vrátnik u vchodu,či po odchode zamestnancov nezostali pootvárané okná,zapnuté elektrické spotrebiče a či všetci spláchli wc po použití......

Tyhle certifikaty muze brat vazne jen negramot. Jednu dobu je rady pouzivali supermarkety na svych vyrobcich. Zakaznikum nabydly anketu typu "Co je lepsi a/ nase salama b/ psi hovno" a tak mohli prdnou na svuj salam hrde "Nejlepsi vyrobek roku xxxx dle spotrebytelu" ci neco obdobneho.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru