Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Parlamentní volby 2017

Musíš si vybrat. Buď budeš argumentovat proti homogenní EU (kde ke krizi v nějakém regionu typu ČR moc reálně dojít nemůže), nebo budeš zvažovat integrující se Evropu, kde se fiskální řešení dá aplikovat víceméně bez problémů. :-)

Dluhopisy v Řecku: tam ale přece ten zásadní problém nebyly dluhopisy (to byla až ta černá tečka), ale to, že Řecko svůj národní produkt doslova násobně projedlo a navíc sami Řekové neměli nic lepšího na práci, než své úspory investovat mimo Řecko. To je prapodstata problému: Řecko jako stát si půjčovalo, cpalo peníze občanům, a ti je bez jakýchkoli okolků investovali jinde.

Ad politické prohlášení: vzpomínáš na "Wir schaffen es!" jisté německé kancléřky a co to vyprovokovalo? Podobně zafungovalo prohlášení ČNB o ukončení intervencí a výhradě práva zasáhnout, pokud to uzná za vhodné (je ale fakt, že první prohlášení o nastolení intervenčního režimu většina českých podnikatelů odignorovala a o to víc se pak divila).

ad emise dluhopisů: :-) Všechny peníze (opravdu všechny) jsou dnes postaveny na dluhu a důvěře jej splatit. Společná měna na tom nic nemění, ostatně běžně se používá dolarový dluhopis. Měna je dnes komodita, doby truhel zlaťáků jsou už 500 let ty tam.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat