Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Účtenkovka

To odstřihuješ a ostentativně vyhazuješ?

Tak já pochopitelně od té doby účtenky naprosto odmítám, ani si je neberu, natož abych je musel vyhazovat nebo snad stříhat. Pokud se jedná o drahé zboží, na které potřebuji mít "něco v ruce" kupuji si ho takovým způsobem, aby ten obchod EET nepodléhal.

Vlivy zásahů jako EET do výběru daní se dá velmi těžko specifikovat, to je vaření z vody :)

Samozřejmě.

O přínosu kontrolního hlášení na výběr DPH ve výši mnoha miliard ročně jsem ale přesvědčen.

Souhlasím. Akorát na straně živnostníků to znamená velkou zátěž navíc. Podle mě je lepší motivovat soukromníky k tomu, aby platili daně sami od sebe a vůbec se jim nevyplatilo na nich šulit. Represí pouze nasereš a vytvoříš ještě horší levárny... vždycky to tak bylo.

Tvé druhé citaci, vytržené z kontextu, nerozumím.

Myslel jsem to tak, že díky EET a straně s estébákem v čele jsme se dostali už do takové fáze, že lidi po sobě blbě čumí i v supermarketu při podávání papírku z pokladny... ano, TO JSME TO DOPRACOVALI ;-)

PS: vážně si myslíš, že ti sežeru takovou hovadinu, jakože si schováváš papírky za celej měsíc a pak si je odškrtáváš s fakturou, jestli je vše ok, když si to můžeš zkontrolovat elektronicky v bankovnictví? myslíš vůbec na ty hektary lesů, co padly na tvoje podělaný účtenky? :-D

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat