Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kvalitní víno

Doporučovat někomu víno je stejná troufalost jako doporučovat někomu dívku - každý si musí vybrat a zkusit sám. Vybrat si může - v obchodech můžete najít sice všelijaké, ale vínko z dobrého vinařství si můžete objednat i z e-shopu, sám dva programuji a udržuji (právě pro dobrá jihomoravská vinařství).

Tedy jenom jedno nesmělé doporučení a jeden zážitek, obojí navýsost osobní, což u vína jinak nejde.

Za velmi lahodné víno považuji Svatovavřinecké a mrzí mě, že není zvlášť u mladších moc v módě (i u vín jsou módní odrůdy). Pokud Vaše partnerka nic nenamítne proti pozvání na červené, myslím, že se nemusíte bát jí Vavřinca nalít - osobní zkušenost. Ostatně kdo netouží po víně a má rád dobrý hrozen, Vavřinec je chutný i na jídlo, čím naznačuji, že neprohloupíte, když si jednu hlavu vysadíte mezi stolní na zahradu.

Letos jsme si vyjeli (vyletěli) na Azorské ostrovy. Byl jsem varován, že pokud tam budu chtít ochutnat víno (což jsem určitě chtěl :))), mám vybírat portugalská a ne azorská. Naštěstí jsem neposlechl. Drsností i romantikou červeného i bílého vína z ostrova Pico jsem byl ohromen. Sice ta, která mi chutnala nejvíc, nebyla nejlevnější, řečeno kulantně, ale na dovolené se přece nešetří.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat