Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Kvalitní víno

Jestli je to jen na klasickou chlastacku kdy das sam nebo ve dvou celou flasku, tak kolem 100,- vino staci. Za ty prachy jakostni, odrudove, archivni ani jine "snobske" nesezenes. To nejlevnejsi (krabicak, sklepmistr, svicen...) je tak akorat dobre pokud to chlemtas s colou. Drazsi (150,- +) nema cenu v samosce/supermarketu kupovat, to je lepsi zajit do spesl obchodu s vinem (kde si taktez lze nechat natocit sudove za dobry peniz).
Jihoamericka vina rozhodne nejsou spatna (hlavne z chile). Obcas vezmu i australske.
Nejhnusnejsi vino ktere je v marketech casto, je pro me "old porter" (v takove nestandartni cerne lahvy, chutna jak preslazena voda s prachem).
"Echtovni" vino doporucuji nejake kvalitni slamove/ledove. Diky zpusobu vyroby ma vysoke mnozstvi cukru a chutna vyrazne po hroznech a i naprosty laik pozna ze nepije "jen dalsi vino".
Imho u vina je nejdulezitejsi najit si svoji odrudu, protoze se od sebe dost lisi, az pak si vybirat podle privlastku. A nebat se jit jak do cerveneho, tak bileho (ja napriklad v techto letnich vedrech radeji vemu ruzove zweigeltrebe nez cervene).

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat