Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem E-recepty

Včera ve zprávách na Nově nějaký rozumbrada prohlašoval, že na receptech co nejsou vydané pomocí e-receptu musí být napsané zdůvodnění s podpisem lékaře, proč ten recept není vydaný skrzevá e-recept. Mohu prohlásit, že to není pravda (tedy předevčírem to ještě pravda nebyla, ale jak praví klasik, "Na vojně se mění situace každým okamžikem").
Manželka mi vystavila recept tak jako dřív, bez toho zdůvodnění, prý jim v nemocnici šéfka říkala, že to tak může být. Já jsem slyšel o potřebě toho zdůvodnění, ale pomyslel jsem si, že udělám průzkum bojem, v nejhorším ze mne udělají blbce, nebylo by to poprvé.
V lékárně mi ten recept vzali. lékárnice potvrdila, že ty klasické recepty bez zdůvodnění mají brát do konce tohoto roku (2018).

BTW: Před Vánoci jsem se snažil pomáhat v kuchyni a dost hluboko jsem se říznul, krve jako z vola. Manželka mne odtáhla na chirurgickou pohotovost, jestli to nebude na zašití (naštěstí nebylo), už bylo po pracovní době stálo mne to devadesát korun českých. Před námi už tam pár lidí bylo, ale šlo to poměrně svižně,nečekali jsme tam ani hodinu. Před námi tam byli nějací ci... tedy Romové, asi tři, dívka co potřebovala ošetřit - nevím, co jí bylo, krev z ní netekla, dva jako doprovod. Jeden z nich remcal, že tam musí čekat, že dobře ví, že doktor se sestřičkami si v ordinaci dává kafíčko. Napadlo mne, že kdyby ten pán vystudoval medicínu, mohl by si tam dávat kafíčko on. Ale nic jsem neříkal, nechtěl jsem, aby mi kromě pořezané ruky museli ošetřovat i rozbitou hubu.

BTW2: V pátek manželka nebyla v práci, volali jí že už (konečně, žádala o to už někdy v září, ale asi byly ucpané dráty) pro ni mají přístup na e-recept (údajně v té nemocnici není jediná kdo na ten přístup čekal). Tak jsem zvědavý, s jakou dnes přijde domů.

On ten ředitel SÚKLu asi dobře věděl, proč zahnul kramle.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat