Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obohacovači obohatili Berlín

Chces nieco zakazovat, co je ddefacto uz zakazane.
Sarija je zvykove pravo, ktore sa v niektorych krajinach opiera o zakonnu podporu, cize je legalizovane cez zakony danej krajiny. V ziadnej EU krajine nebola a nebude Sarija nikdy zlegalizovana a tym padom je mimo zakon. Co chces zakazovat?
Mozno narazas na clanky, ktore tu boli davnejsie odkazovane, kde bolo pisane, ze Sarija sa prevadzkuje v moslimskych komunitach. Neoficialne samozrejme. Lenze to iste sa deje predsa aj u nas v ciganskych komunitach, kde casto rozhoduje vajda, dokonca o prepadnuti majetku, ci inom teste a ti cigani to akceptuju. Samozrejme, ze sa to nedeje oficialne, pretoze z pohladu nasich zakonov je to kradez, ale podstatne je, ze ich komunita taketo tresty akceptuje a nikto sa nestazuje.
Zo Sarije sa casto prezentuje ta krvava cast, ale Sarija nie je len o krvi, pretoze podstatnu jej cast tvoria bezne veci, ktore by boli akceptovatelne aj nasim pravom.
My ani nemame ako zakazat Sariju, tak ako nemozeme ciganom zakazat ich "pravne zvyky" a pokial neodporuju nasem pravnemu systemu nevidim dovod do nich zasahovat.
Samozrejme ak nejaky miestny Mufti na zaklade Sarije odsudi niekoho na trest smrti a niekto ho vykona bude sa to vysetrovat ako vrazda a ak policajti chytia vraha bude potrestany na zaklade naseho prava.
Suhlasim s tymi umiernenymi Imanmi, nechapem preco sa nesypu prachy do takychto reformnych vetiev Islamu, ale radsej sa tam hrajkaju rozne hry (Asad ano/nie a pod).
A nechapem, co sa ti zda na spolocnych silovych zlozkach v ramci Schengenu smiesne, pretoze ich nutnost by bola aj keby ziadnej uteceneckej krizy nebolo.
Zober si len taku blbost ako je policajna nahanacka...pachatel unika na aute, prejde nase hranice a je v Rakusku. Co spravia nasi policajti? Prava na uzemi Rakuska nemaju ziadne takze sa pomaly otocia, nahlasia unikajuce vozidlo na centralu a ta sa pokusi oslovit rakuskych kolegov. Trosku zdlhave a nemotorne. Ak by v pohranincych oblastiach hliadkovali skor" EUROPOLske" policajne sily tento problem by nenastal.
Malokto si uvedomuje, ze skor, ci neskor sa bude musiet EU federalizovat, alebo vytvorit konfederaciu a tam to bez spolocnych silovych zloziek proste nepojde.
"Spojene staty europske" je jedina cesta ako vytvorit ekonomicko-vojensku protivahu proti USA, Rusku, Cine, ci terorizmu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat