Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obohacovači obohatili Berlín

Jenže kvóty, tak jak byly dohodnuty se týkají výhradně lidí z válečných zón (většinově Syřané) kteří už do Evropy doputovali. Z těch lidí si můžeme vybírat, nikdo nám nikoho cpát nebude. Ti lidé budou prověřování našimi tajnými službami a poté u nás absolvují azylovou proceduru. To je mimochodem hlavní důvod kvót. Aby se nárazníkovým zemím odlehčilo. Jak procesně, tak materiálně.

Vedle toho probíhají v EU projekty na pomoc v zemích sousedících s konfliktem, aby se těm lidem dala nějaká životní perspektiva - žít, pracovat.. nejen přežívat - aby neměli touhu do Evropy vyrazit. Probíhají jednání s africkými zeměmi, odkud sem proudí většina ekonomických migrantů. Jednak aby přijímali své občany zpět a také tady vznikají projekty, aby lidé získali perspektivu tam, a neměli touhu cestovat k nám. Výrazně se také zvýšila důslednost navracení zamítnutých žadatelů o azyl. Pomaličku tají ledy v otázce společné Evropské obranny.

To jsou věci spolu naprosto těsně související, jenže u nás se jen omílají kvóty, ministři se fotěj s kvérama (a výdaje na Obranu ne a ne dosáhnout závazku NATO) a o ostatních věcec se vůbec nemluví. Už i to pitomé Estonsko chápe, že šlapat ostatním po bábovičkách a pak se z povzdálí smát je totální nesmysl.

Upřímně, bez nějaké formy migrace se Evropa neobejde. Evropa stárne (jaké většina vyspělých zemí) a porodnost není dostatečná k tomu, aby populace neubývalo. Evropané nechtějí pracovat na dělnických místech. Proč by to také měl vzdělaný člověk chtít, kreativní práce (s vyšší přidanou hodnotou) je mnohem zábavnější, než utáhování téhož šroubu 8 hodin denně. A místo, abychom vymysleli strategii jak to udělat, aby se kdokoli úspěšně integroval a nejpozději jeho děti se cítili čechy, tak kolem sebe chceme stavět zeď v domění, že nás uchrání. My tu totiž neumíme pracovat ani s vlastními menšinami. Jenže za to uprchlíci nemůžou.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat