Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Obohacovači obohatili Berlín

Česi vietnamskej národnosti? To čo je? Však to si odporuje :-D

Nepozerám sa na to optikou stredoveku, v stredoveku pojem národnosť ani nepoznali. Tento pojem pod významom, pod akým ho poznáme teraz vznikol možno najskôr vo francúzskej revolúcii, v polovici 19. storočia sa národy a národnosti vykryštalizovali, čiže je to v podstate moderný výdobytok, prirodzený vývoj ľudskej histórie, práve tento tvoj marxistický pohľad na problematiku nás vracia späť do stredoveku.

Takže podľa teba, ak by som bol síce beloch európan, ale žil by som od malička v Japonsku, získal by som japonské občianstvo a zrazu by som sa etnickým Japoncom? Zošikmeli by mi oči, zmenil by sa mi ksicht a rodokmeň? Mohol by som sa aj na hlavu postaviť, ale miestni by ma za Japonca nikdy nemali.
Celé je to samozrejme iba hypotetická situácia, v Japonsku totižto nemajú neomarxistickú legislatívu ako v európskych krajinách, čiže beloch žijúci v Japonsku japonské občianstvo zo zákona dostať nemôže, nehovoriac o národnosti, ktorá sa tam dedí krvou a nie miestom narodenia. A to je v poriadku, že si svoju etnicitu vážia, narozdiel od nás.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat