Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má revizor právo vidět můj OP?

Myslim, ze problem je rovnaky, revizor nema statu verejneho cinitela a vola sa potom uz roky, aby mali a tym padom nema ziadne ine pravomoci, ako ktokolvek iny. Mas pravdu, ze je uplne jedno, co si on napise do svojho prepravneho poriadku. Takze ak ta zadrzi a nastane sudny spor je to na sudcovi, mozes vyhrat aj prehrat.
Ono je to take kompikovane cele a ako som pisal je to skor o ludskom pohlade ako o zakonoch.
DP, ci obchod sa budu branit nasledovne...tym, ze si bol ich v obchode, pouzival si ich dopravny prostriedok si suhlasil s ich pravidlami hry, ktore maju vo svojich poriadkoch. Napriklad, ze, ked nebudes mat platny listok moze ta revizor vyzvat na preukazanie totoznosti a ty si povinny mu ju ukazat, ci ked ta sbskar zastavi pri vychode musis mu ukazat obsah svojej tasky. Je to v oich poriadkoch a ty si svojim vstupom na ich uzemie suhlasil, ze budes ich poriadky dodrziavat.
Ja byt sudcom so na strane obchodu, DP, pretoze ich poriadky neporusuju ziaden zakon, pretoze u nas stale plati, ze co nie je zakazane je povolene.

Kvůli přestupku soukromá osoba fakt nikoho zadržovat nemůže.

Zaujimave tvrdenie, takze niekto kradne v obchode, zadrzia ho a musia ho vlastne pustit, pretoze kradol tak malo (u nas pod 266 euro), ze to bol len priestupok? A podla tvojej logiky ak ta zazaluje, ze si ho zadrziaval v predajni tak vyhra lebo zadrziavany byt nemohol?
Ono to je naozaj casto komplikovane, pozri si nejake judikaty u vas o zadrzani osoby a obmedzeni osobnej slobody...ja som si par presiel a to slo pritom o zadrzanie policajtmi, kde ich zalovali rozni dileri drog a podobne poskodeni jedinci, ze ich kontrolovali a zadrzali neopravnenej a pod...a cuduj sa svete v niektorych pripadoch im dal sud aj za pravdu. Chudaci policajti.
Obcas by sme sa menej mali ohanat zakonmi a viac pouzivat zdravy sedliacky rozum.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat