Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Očima Saši Mitrofanova

Tak jsem kliknul na starší článek
https://www.novinky.cz/komentare/435608-ocima-sasi-mitrofanova-a-zase-krale-miroslava.html
Zajímavý článek. Připomíná mi kázání faráře Calaby proti veřejnému záchodku.

Taky mne zaujalo, že diskuse pod tím komentářem, kde velká část diskutujících posílala autora do míst co se ve slušných televizích vypípávají už tam jaxi není. No, od doby co k diskutování na těchto Bohu milých stránkách je potřeba předem se registrovat už bych tam stejně diskutovat nemohl, nestojí mi to za to.

A když už jsem tady, tenhle článek
http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-navod-jak-skolou-vychovat-stado-f10-/p_politika.aspx?c=A170422_173557_p_politika_wag
mi mluví z duše (taky tam od doby povinné registrace nemohu diskutovat).

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A co přesně ti vadí? Že bez obalu a trefně popsal (mentální) stav nejen hradního pána, ale i jeho po…
touchwood 24.04.2017 21:16
touchwood
Ještě to doplním. A. Mitrofanov skutečně píše dobře a co z něj padá má hlavu a patu, to nemyslím iro…
Zarniwúp 25.04.2017 15:43
Zarniwúp
Myslím si, že nejsme v naprosté při (jen parciální a věcné). :-) Sloupkař/komentátor přece MUSÍ mít…
touchwood 25.04.2017 22:12
touchwood
To určitě nejsme. Ony ovšem ty úlohy českého prezidenta - moderátor diskuze, usměrňovač úsilí, nezpo… poslední
Zarniwúp 26.04.2017 14:54
Zarniwúp

A co přesně ti vadí? Že bez obalu a trefně popsal (mentální) stav nejen hradního pána, ale i jeho poddaných z podhradí?
Nebo ti vadí, že tamní admini smázli nezajímavý, urážlivý a nedůstojný řev plebsu?

Já třeba Mitrofanova čtu už nějakých skoro 20 let a ten člověk je konzistentní, sečtělý a zejména není závislý - píše vždy to co si myslí, nezávisle na tom, zda to je proti všeobecnému mínění, či proti aktuálním mocipánům a není patolízal. I proto jej třeba Zeman nemá rád, protože jej okamžitě prokoukl. Mitrofanov je posledním ze skvělých komentátorů Práva (další byli Franěk, Hanák, částečně i Dostál). A připomínám zásadní věc: tady nejde o to zda s ním souhlasíš či ne, ale o to, že dává do placu svůj názor, podepřený argumenty.

P.S.: dočetl jsem druhý link do půlky, kde se píše o "maturitě pro jaderného fyzika" (nebo podobný nesmysl) a s podezřením sjel dolů, abych se podíval na autora - Šichtařová. Podezření potvrzeno, okno zavřeno. Ta paní je slušně řečeno hloupá a ten článek není její první exces.

BTW, registraci na Novinkách - to snad ne? :-)

Ještě to doplním.
A. Mitrofanov skutečně píše dobře a co z něj padá má hlavu a patu, to nemyslím ironicky.
Ovšem za toho krále Miroslava a poddané na něj voliči prostě nasraní budou, protože velké části podsunul důvod volby (jakkoli ta paní z Berouna a hromada dalších takto skutečně mohla volit) a proti nim postavil svobodné občany. Svobodné občany, kteří tedy asi měli volit kandidáta s modrou krví, možného instalátora nových poddaných a navíc s poruchou výslovnosti. Jestli by tedy nebylo lepší se podívat, co vlastně nabízel poražený kandidát (a co bylo možné o něm tvrdit, že nabízí...(!)) a nehledat tolik chybu ve voličích. Oni se nakonec z nezanedbatelné části rozhodovali, kdo z nich tam bude dělat menší ostudu...

Myslím si, že nejsme v naprosté při (jen parciální a věcné). :-)

Sloupkař/komentátor přece MUSÍ mít relativně kontroverzní vhled na věc, včetně explicitního (někdy až přehnaného) zdůraznění některých aspektů. A zcela jasným faktem je, že role prezidenta už od 20. let 20. století nahrazuje v očích mnoha lidí monarchu - viz přehánění "pan prezident" - samozřejmě pronášeno nábožnou dikcí, v čemž exceluje ten pitomio patolízal Ovčáček (místo běžného "prezident"). To prosím není nic proti svobodné volbě (ať je jakákoli a já ji respektuju, byť s ní nemusím naprosto souhlasit) nebo názoru. To je o způsobu uvažování, kdy se z prezidenta dělá člověk, který má za úkol vládnout a řešit problémy. Přitom (nemalou) úlohou českého prezidenta je být jakýmsi moderátorem diskuse, usměrňovačem úsilí a zejména nezpochybnitelnou morální autoritou, která se ozve vždy, když něco není zcela v pořádku - a to nejen s politiky, ale i občany. Mně se třeba líbilo, jak slovenský prezident Kiska jednal v době migrační krize, kdy jednoznačně šel proti mainstreamu, proti populismu a nemístnému zjednodušování, aniž by se stal zastáncem nějakého neziskovkového proudu.

P.S.: myslím, že onkel Karl by dělal ostudu řádově menší. :-)

To určitě nejsme.
Ony ovšem ty úlohy českého prezidenta - moderátor diskuze, usměrňovač úsilí, nezpochybnitelná morální autorita - docela korespondují i s úlohou panovníka v konstituční monarchii. Pak ten pohled na prezidenta jako na krále Miroslava tak moc od věci není. Samozřejmě, morální autorita a Zeman, to nejde dohromady ani mně.
Schw. by ostudu jako takovou asi nedělal, ale díky jeho přístupu k imigraci by tu byl "lid" touhle dobou rozhádaný opravdu do krve.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru