Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mame blize k Nemecku ci Rusku?

Ahoj, rad bych znal vase nazory na otazku v nadpisu. Vsude jsme uvadeni jako slovansky narod, ale uplne jednoznacny to neni. Uz delsi dobu se vi, ze podle vyzkumu, ktere se tykaly slozeni DNA, jen zhruba polovina Cechu ma vetsinu genu slovanskych, zbytek ma jako majoritni puvod jiny - romansky, keltsky, germansky, zidovsky,... Keltove a potom Germani tu take byli pred Slovany. Co se tyce jazyku, tak jsme dlouho dobu mluvili nemecky (uznavam, ze na vesnicich to bylo jinak), nez prislo narodni obrozeni. Historie je s Nemeckem nepochybne provazana a cetl jsem spoustu nazoru, ktere tvrdi, ze i samotnou mentalitou mame blize k Nemcum. To je tedy par argumentu, proc bychom meli o tom diskutovat.. Odprostete se prosim od politickych nazoru, za to predem dekuji.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prosim ta, co je to slovansky gen? Odkedy ludia migruju kade tade nie je mozne hovorit o ziadnej cis…
fleg 10.04.2017 20:32
fleg
To akoze mi chces povedat, ze genetici izolovali nieco ako romansky, kelstky, slovansky, ci germansk…
Efos 10.04.2017 20:50
Efos
podla génov vedeli etnicky zaraďovať fašistickí pavedci a podobní šarlatáni,podla genetiky sa reálne…
audax 12.04.2017 22:40
audax
podla génov vedeli etnicky zaraďovať fašistickí pavedci a podobní šarlatáni,podla genetiky sa reálne…
Efos 13.04.2017 21:37
Efos
Trochu OT. Před pár lety jsem někde četl o lebce sv. Václava, charakteristika stavby (protáhlá, typi… nový
Zarniwúp 19.04.2017 00:36
Zarniwúp
Reinhard byl ten zlý, co tady po nástupu do funkce zvýšil starobní, invalidní a vdovský důchod o 75… poslední
karel 19.04.2017 02:26
karel

Prosim ta, co je to slovansky gen? Odkedy ludia migruju kade tade nie je mozne hovorit o ziadnej cistej rase, za tie starocie urcite nie. Nezijeme na izolovanom ostrove. To akoze mi chces povedat, ze genetici izolovali nieco ako romansky, kelstky, slovansky, ci germansky gen? Smejem sa hlasno.
Staci spomenut kolko vln najazdnikov preslo nasim uzemim za poslednych 2000 rokov a viem, ze matematicky je takmer nemozne, aby tu zil niekto ako "cisty" Slovan.
Nehrajme sa na nejake rasy, etnika a neviem co este, mozme si urcit narodnost tak maximalne na zaklade toho, co mame zapisane na matrike.
nechapem ludi, co sa furt potrebuju niekam zadelovat. Mne je u prdele ake geny mas, ked si kreten hoci mas aj 100% DNA slovansku tak budes furt kretenom, naopak ak si cernoch a si fajn clovek tak budes fajn clovekom aj ked ta v tme neuvidim;o).

To akoze mi chces povedat, ze genetici izolovali nieco ako romansky, kelstky, slovansky, ci germansky gen?

Áno, presne tak. Nedá sa síce povedať, žeby boli presne takto vymedzené, ale dnes sa už dá celkom presne určiť maternálne aj paternálne DNA, podľa ktorého vieš, akej si etnicity a akej etnicity boli tvoji predkovia. Za slovanské gény by sa dala s istou mierou zovšeobecňovania považovať haploskupina R1a. Naštuduj si túto stránku, predtým, než tu začneš popierať existenciu etník, rás, národov a neviem čoho ešte. http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_R1a_Y-DNA.shtml

Človek predsa musí niekam patriť, musí mať ako každý iný živočích nejaký svoj druh, kmeň, ku ktorému sa môže s hrdosťou hlásiť.

Btw, že je matematicky nemožné, aby bol niekto absolútne čistý je predsa naprostá pravda, ktorú nikto nepopiera, ide o to, že u každej skupiny prevažuje určitý typ génov, čím sa vytvára istá uniformita, na základe ktorej môžeme ľudí zaradiť do istej skupiny. Predsa je rozdiel medzi typickým slovenským, typickým nemeckým a typickým talianskym ksichtom, rovnako ako aj mentalitou.

podla génov vedeli etnicky zaraďovať fašistickí pavedci a podobní šarlatáni,podla genetiky sa reálne nedá rozoznať ani kamerunsky černoch od švédskeho vikinga...to že je niekto moravák,záhorák,pražák,brňák,plzeňák,že hovorí amharsky,bulharsky ,nemecky,polsky nieje genetická ale čisto miestna príslušnosť,dnešný človek je v podstate len homo sapiens sapiens a uvažovanie o nejakých vyvolených alebo špeciálnych rasách tu už raz bolo a nedopadlo to našťastie dobre.............čo je typický taliansky alebo nemecký ksicht ? je typicky geneticky čisto odlíšitelný angličan princ Charles/syn gréka a škotskej matky/? je typickým talianskym ksichtom Eros Ramazotti alebo herec čo hral Fantozziho ? je typickým nemeckým ksichtom Adolf Schickelgruber alias Hitler/zmeska rakúskej a židovskej pokrstenej krvi/,Rudolph Hess,Joseph Goebbels,Helmut Kohl alebo Erdogan Atalay ?,existuje typický americký,český ksicht ? to je ozaj exaktne rozlíšitelná genetika ako remeň......

podla génov vedeli etnicky zaraďovať fašistickí pavedci a podobní šarlatáni,podla genetiky sa reálne nedá rozoznať ani kamerunsky černoch od švédskeho vikinga

Ale dá, viz. www.eupedia.com Keby sa to podľa genetiky nedalo rozoznať, tak by sa nedali predsa ani vystopovať podľa rozboru DNA predkovia XXY rokov dozadu, nie? Tak netrep hlúposti...

dnešný človek je v podstate len homo sapiens sapiens a uvažovanie o nejakých vyvolených alebo špeciálnych rasách tu už raz bolo a nedopadlo to našťastie dobre

Najčistejšími homo sapiens sapiens sú údajne africkí černosi, bieli európania sú zmeskou viacerých typov ľudských odnoží, (možno preto sme asi najviac diverzná rasa, túto diverzitu však žiaľ, niekto chce zničiť), medzi inými sme napr. aj pomiešaní s neandertálcami. Oveľa horšie je, z dlhodobého hľadiska, keď tieto rasové rozdiely chceme stierať, ako, keď sme rasisti, a teda rasovo uvedomelí.

Eros Ramazotti vyzerá celkom taliansky, herec Fantozziho už menej, toho by som popravde na Taliana ani netipoval. Typický taliansky ksicht má napr. Michael Corleone. :-)

Charles/syn gréka

Zaráža ma, že považuješ vojvodu z Edinbourghu za Gréka, len preto, že sa tam narodil a bol dedičom gréckeho trónu. Phillip Mountabatten je vraj naturalizovaný Brit, ale pôvodom najskôr Nemec. Takisto má aj typický nemecký ksicht, hlavne keď si pozrieš jeho fotky z mladosti, ideálny Nemec.

Z nacistickej elity mal najtypickejší nemecký ksicht Rheinhardt Heydrich.

To že je to exaktne rozlíšiteľná genetika ani netvrdím. Prečítaj si príspevok radšej dvakrát predtým, než napíšeš úplnú hlúposť. Fenotyp sú vonkajšie prejavené vlastnosti, genetika je genotyp, to sú tie haploskupiny, ktoré som sem už postoval. Len vravím, že sú isté tvárové črty, podľa ktorých si vieš tipnúť, skadiaľ približne daný jedinec pochádza, to že ty to nevieš rozlišovať, mi je ľúto.

Trochu OT. Před pár lety jsem někde četl o lebce sv. Václava, charakteristika stavby (protáhlá, typická pro blablabla..), pokus o rekonstrukci tváře a tak dál...
No a jak jsem to tak četl a výsledek si dosazoval do nějakého známého existujícího ksichtu, tak mi vyšel právě Reinhard. :-)

Reinhard byl ten zlý, co tady po nástupu do funkce zvýšil starobní, invalidní a vdovský důchod o 75 procent, zavedl povinné pojištění pro případ nezaměstnanosti a na 1. máje 1942 pražským dělníkům rozdal 116 tisíc vstupenek do kin, 18 tisíc lístků do divadel a třem tisícům dělníků dovolenou na zotavenou, přitom žádné hlasy voličů nepotřeboval. Oranžoví se můžou jít zahrabat i s koblihářem, to by se hned ty výhody EU líp vysvětlovaly.

[tumblr_oe5e56525c1rm3mxeo1_1280.png]

Taky OT.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru