Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mame blize k Nemecku ci Rusku?

Tazko sa s tebou bavi lebo pouzivas klasicku zmensku, ale na niektorich veciach ta nachytat viem;o).
S tym Kolarom a Sturom je to trosku inak. Stur bol zurivy antisemita a velky obdivovatel Ruska. Keby sa vtedy osamostatnovalo Slovensko a Stur by bol v jeho cele pripojil by ho ihned k Rusku, pretoze odsudzoval kapitalizmus, vedecko-technicky pokrok a obdivoval rusky carsky system vratane nevolnictva.
Jeho najvacsie dielo Slovanstvo a svet buducnosti dlho nemohlo nikde vyjst, pretoze tam pindal na Madarov, Cechov, Rakusanov, naopak ospevoval Rusov, ale pozor zaroven bol silne "antisocialisticky", a preto toto dielo bolo "zakazane" v Rakusko-Uhorsku, v CSR, neskor aj v Slovenskom state a problem s nim mali aj komunisti. Nie je preto divne, ze v slovencine vyslo toto dielo az 1993 roku. Je uzasne ako Stur dokazal nasrat vsetkych okolo na 150 rokov dopredu;o).
Stura vsak oslavujeme ako nasho najvacsieho narodneho buditela, takze informacie o jeho "uchylke" na Rusko, ci silne antisocialne citenie, antisemitizmus sa az tak velmi nezverejnuju, aby nam Ludevit nestratil gloriolu.
S modrymi ocami Hitlera som si isty nebol, to ti neberiem a u mna Waffen SS boli proste oddiely SS. Myslel som samozrejme bojove oddiely SS, cize waffen.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat