Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mame blize k Nemecku ci Rusku?

Sklamem ťa, resp. poteším, ale úplne matematicky exaktne sa to vážne nedá definovať a ani som to netvrdil, že sa dá. R1a haploskupina prevažuje najmä v slovanských krajinách, preto by sa mohla považovať gén, ktorý je slovanom vlastný. Ale nejde iba o haploskupiny, ale o vnímanie viditeľných skutočností. Určite si všimneš, že Slováci sú si podobnejší napríklad s Poliakmi ako s Nemcami. Veľmi zjednodušene povedané, slovania majú "gulatejšíe ksichty", pričom Nemci, alebo celkovo germáni, majú hlavy viac "kockaté". Myslím, že aj keď si niekde v zahraničí na dovolenke v neznámej krajine, napohľad si vieš asi tipnúť, kto by mohol patriť ku komu. Hlavne teda pri ženách, tie slovanské sú nepochybne oveľa krajšie ako germánske

Tu s tebou suhlasim, ale prave toto sa bude casom stierat, pretoze dnes ludia cestuju, migruju a paria sa vyrazne viac ako kedysi, ked tvoja manzelka musela byt z tej istej dediny ako ty, pretoze si za cely cas nevytiahol paty z nej. Navyse mutacia chromozov a tym padom podobnost ludi zijucich na jednom uzemi je podla mna sposobena prostredim, v ktorom ziju a nie genetikou. Inymi slovami ak by sa sem pred 400 rokmi nastahovali cernosi a stale boli cierny aj po 400 rokoch mali by cca rovnako zmutovane chromozomy ako povodne obyvatelstvo. Este srandovnejsie by bolo sledovat ake chromozmy by mali miesanci, hlavne po starociach, kedby mozno tvoj praprapradedo bol cernoch a zvysok tvojej rodiny by tvorili "original" slovania.

S tým Hitlerom opäť s tebou nesúhlasím, podľa mňa mal v tom práveže trochu chaos, resp. on možno ani nie, ale jeho kolegovia si v tom neboli úplne jednotní. A dnes sa to navyše celé zle interpretuje. Ale opýtam sa ťa teda, ako to rozumieš ty, keď teda vravíš, že árijskú rasu jasne definoval, tak teda ako ju definoval?

To vobec nie je pravda. Hitler a spol vychadzali z definicie Gobineau (sakra neviem to vysklonovat),ktory to pouzil ako prvy. Arijec bol kazdy kto ma svetle vlasy a modre oci.
Samozrejme si to nacisti neskor trosku upravili, pretoze tych modrookych blondakov bolo proste malo na vytvorenie dokonaleho naroda. Ani samotny Hitler predsa nemal modre oci (alebo hej;o))?) a nebol blondiak...navyse bol Rakusan a nie Nemec...proste tych poruseni bolo vela. Ono sa to ukazalo neskor aj pri verbovani do SS, na zaciatku boli celkom drsne podmienky prijatia do SS ako do elity, urcita min vyska, telesne testy, preukazanie cisteho povodu a neviem, ci sa zo zaciatku netrvalo aj na tych blond vlasoch a modrych ociach. Lenze takychto dokonalych esesakov bolo proste prilis malo, neskor brali do SS uz kazdeho.

Na etniká sa hrať nemusíme, nimi sme, a je len dobré, ak si to uvedomujeme. Predsa je to potrebné k chápaniu rozdielnych historicko-spoločenských kontextov, navyše sa mi páči tá diverzita, nerád by som bol, keby sme si ju nechali vziať. Cítim inak z teba istú nechuť dokonca až agresivitu pri tejto téme. Pritom je to veľmi zaujímavá a komplexná téma, dalo by sa o tom vážne debatovať nadlho, len ty sa začneš "rozhorčovať" ako si vôbec dovoľujeme o tom diskutovať, načo by sme sa tým mali zapodievať, prečo by sme mali ľudí niekam zaraďovať a už je po potenciálne plodnej debate... Ťaháš to znova jedným smerom a to politickým.

A kto ti moze zobrat tvoju diverzitu preboha? Ako sa da vziat prislusnost k nejakemu etniku? Ked si myslis, ze mas v sebe slovansky gen tak, co ti vyoperuju ci co? To, ze mna nebavi sa tu hrat na ciste rasy a etnika neznamena, ze ti to beriem, ty sa hraj dalej, pokial ma s tym neobtazujes (napriklad, ze mi posles rodinu do koncentraku, pretoze patri do menejcennej rasy podla teba) tak s tym nemam ziaden problem.
A s politikou sa zase mylis, co dristaju politici je mi sumafuk, mna serie ked dristaju ludia a niekto ked sa so mnou zacne bavit sa zacne ohnat nejakou rasou, ci slovanskou sudrznostou a pod. To nie je politika, to je pohlad na svet. Takze asi takto...to, ze mam slovensku narodnost mam v rodnom liste, ze mam slovanske korene je asi pravdepodobne, pretoze nemam hranatu hlavu a nie som cierny, ci snedy. Ale ak ma niekto zacne presviedcat, ze prave kvoli tomuto mam zacat ignorovat zapad a pozerat sa na vychod lebo sak historia, krv a geny predsa nepustia...tak to uz mi zacina trosku liezt na nervy.
Ako negativny priklad slovanskej vzajomnosti sa staci pozriet na obciansku vojnu v Juhoslavii, kde neslo len o stret moslimov vs krestanov, ale krasne sa medzi sebou vrazdili aj slovanski krestania. Kde bola ta slavna slovanska sudrznost vtedy?
P.S. Keby ma debata s tebou nebavila tak sa s tebou nebavim nemyslis? Tak ma nebvinuj z nejakej agresivity, ci nechuti alebo snahy to tu spolitizovat.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat