Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Konec oblíbených seriálů mě vždycky zničí.

Zdravím, tak píši, protože si nemám s kým o tom pokecat. Je mi to asi i trochu trapné, ale věc se má tak, že když končí nějaký můj oblíbený seriál, tak se vždycky psychicky lehce sesypu. Například současná situace. Skončily Upíří deníky. Vím, jde o seriál nevalných kvalit, který asi nikoho moc neohromí, je hlavně pro náctileté holky atp. atp.. Já ho však začal sledovat, abych následně po 6. serii skončil a dnes jsem se dozvěděl, že seriál skončil (8. serií), tak jsem si dal poslední díl a ačkoliv už jsem si myslel, že mě to nijak nezasáhne, tak jsem brečel jak malá holka. Konec je poměrně nostalgický a prostě podle mě hrozně smutný. Bude to znít divně, ale jednoduše jsem měl rád ten pocit, že seriál stále běží a že postavy stále něco zažívají. Ten pocit, že když budu chtít, mohu zase naskočit a "žít" s nimi. Postavy jsem měl velmi rád, bratrská láska hlavních postav se mi hrozně líbila. A nyní konec. Říkal jsem si, že v pohodě, že si seriál dám znovu od začátku do konce, ale neměl bych na to. Ten konec je takový, že na to musím myslet pořád a jak mě to hrozně celé mrzí. Myslím, že nejvíc mě na tom dojímá ta definitivnost. To, že už ty postavy neuvidím zažívat nic nového, což je prostě těžké, jelikož jsem si postavy strašně oblíbil a zvykl si na ně. Vím, že to zní divně, když jsem skončil u 6. serie, ale jak jsem již psal, ta možnost kdykoliv se k nim zase přidat byla prostě uklidňující. Nyní cítím takovou prázdnotu. Podobně jsem se cítil už například po skončení O.C. nebo po konci Jak jsem poznal vaši matku, který mě tak strašně naštval a mrzel, že jsem to rozdýchával hodně dlouho a od té doby jsem si nikdy nepustil žádný díl z toho seriálu a u Upířích deníku to vidím úplně stejně. Myslím, že i další věcí je to, kde jsem byl před těmi 8 lety já a kde jsem dnes. Začal jsem se na to dívat s kamarádem, když jsem byli na střední a prostě nás to bavilo a v průběhu dlouhých let jsem se na to koukal a prostě s postavami žil. Teď už pracuji a nic není jako dřív. Je mi z toho prostě strašně smutno a cítím velkou depresi jako vždy , když končí můj oblíbený seriál. Vím, že to zní jako by tu psala nějaká mladá školačka. Konec konců, uvědomuji si, že to není zcela normální, ale nemůžu si pomoct, asi jsem prostě citlivka. Sžil jsem se s postavami, byly pro mě jako rodina a tohle je jakoby prostě umřely, protože už je nikdy neuvidím. Ach jo, neprožívá to někdo podobně? Fakt by mi to pomohlo. Momentálně se strašně obávám chvíle, kdy skončí Lovci duchů, seriál, který sleduji už mraky let a který zbožňuji a nedokážu si představit až skončí. To bude zas depka. Ach jo. Jsem asi vadnej...

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jediný seriál, u kterého jsem konec fakt prožíval, byl M.A.S.H... A to jsem ani neviděl všechny díly…
Moas 16.03.2017 10:22
Moas
MASH a Red Dwarf byly jediný dva seriály, co jsem viděl komplet. Když vzpomenu na seriály za posledn…
Prasak 16.03.2017 17:21
Prasak
Co Haló, haló? nový
L-Core 18.03.2017 14:29
L-Core
velmi dobře mě poslouchejte, nebudu to vícekrát opakovat.:)) ten seriál mám rád. nový
kmochna 18.03.2017 14:34
kmochna
Po odvysílání posledního dílu člověk skoro zalitoval, že skončila válka. nový
karel 18.03.2017 14:42
karel
Jo, ten je bezva, jen jsem ho nesledoval nijak pravidelně. Možná to je tím, že celkově mně nebaví sl… nový
Prasak 18.03.2017 15:39
Prasak
Sleduj Survivor, ten se natáčí už 17 let a zřejmě ještě pár let bude :-)
Al Capone 16.03.2017 13:03
Al Capone
Ještě lepší je Bold and Beautiful, ten jede od 1987
jirka44 16.03.2017 13:15
jirka44
Tento měl taky hodně dílů.
Prasak 16.03.2017 17:17
Prasak
Má celkem slušný hodnocení, asi ho zkouknu :))
icepower32 18.03.2017 12:32
icepower32
No tenhle má ještě lepší hodnocení,ale je trochu delší.Já už ho asi nestihnu. A jestli se doma nudíš… nový
Karel04 18.03.2017 16:09
Karel04
Mam to presne stejne asi pred hodinou jsem dokoukal posledni dil a uz tu hodinu nevim co mam delat m… nový
Haha2 10.11.2020 21:14
Haha2
No, takhle to mas v podstate se vsemi pribehy. Ma to nejaky zacatek, nejaky dej a nejaky konec. Kdyb… nový
gilhad 12.11.2020 19:46
gilhad
Mě se jeden čas docela líbil "Lost", ale pak se do toho tak zamotali, že nakonec nevěděli, jak to uk… nový
jirka44 13.11.2020 08:08
jirka44
První řada velmi dobrá. Z druhé jsem viděl jen prvních pár dílů. A pak ten úplně poslední díl posled… nový
L-Core 13.11.2020 08:52
L-Core
Tak to dopadne, když to scénáristi vymýšlí za pochodu a rozjedou děj tak, že už nakonec neví kudy ka… nový
Prasak 13.11.2020 22:51
Prasak
Mě se jeden čas docela líbil "Lost", ale pak se do toho tak zamotali, že nakonec nevěděli, jak to uk… nový
HPET 17.11.2020 11:57
HPET
Já nechtěl spoilovat :-) Pokud se úplně v posledním díle ukázalo, že vlastně všichni při havárii ze… nový
L-Core 17.11.2020 19:23
L-Core
Oni ale nebyli mrtví, mimo některé při akcidentu v paté nebo úplně poslední saison. Ti kteří se z to… nový
HPET 17.11.2020 20:32
HPET
Tak proč si to vysloužilo tohle ocenění: 5-nejhorsich-serialovych-finale-ztraceni-dexter-a-dalsi nový
jirka44 18.11.2020 07:44
jirka44
Ty jsi to videl, nebo je to jen "okopírovat& přilepit" cizí názor? A co to ma společného s názorem n… nový
HPET 18.11.2020 12:15
HPET
No vidíš, a já si opravdu myslel, že ta poslední scéna v kostele (s příchodem "Ježíše"?) je vlastně… nový
L-Core 18.11.2020 12:51
L-Core
To jak ten Jack leží na té pláži s tím psem vlastně umírá, až do posledniho dílu zil. Pak (po smrti)… nový
HPET 18.11.2020 12:57
HPET
Nevím jestli si to přečteš, protože je toto téma už poměrně staré, ale věř mi, že to tak má hodně li… nový
Sara201920 03.10.2022 01:15
Sara201920
Doporučím Netflix, HBOMax, případně službu Disney+, stále je na co koukat. Nikdy to neskončí. Naopak… nový
RedMaX 03.10.2022 09:20
RedMaX
toto veru námám ani ja rada.... konečne nájdem niečo dobré na pozeranie a následne ked to dokončím,… poslední
Bianka247 23.11.2022 12:57
Bianka247

No, takhle to mas v podstate se vsemi pribehy. Ma to nejaky zacatek, nejaky dej a nejaky konec. Kdyby to nemelo konec, tak se proste neuzavre ten hlavni motiv, okolo ktereho se to toci a divak/ctenar se nedozvi, jak to dopadlo, coz vetsinou neni dobre.
Nektere maji pokracovani (sezony, "XY po 20 letech" a tak), ktere zase maji typickou konstrukci - uvod, dej, zaver. Nektere to takhle maji prakticky v kazde dile, "prijezd do noveho mesta/dobrodruzstvi/itezstvi ci prohra / odjezd". Ale proste vetsina del ma ty tri hlavni casti, protoze se to proste osvedcilo a osvedcuje.

Ja davam prednost serialum, ktere uz uzavrene jsou, protoze pak je muzu sledovat od zacatku do konce. A kdyz jsou dobre, tak klidne i znova. A znova. A vickrat (nektere jsem videl vic jak 10x, nektere filmy vic jak 40x a rad se na ne podivam zas.)

Jasne, ze kdyz je to dobre, tak je cloveku lito, ze to uz skoncilo, ale na druhou stranu kdyz je to dobre a pak to zacnou nastavovat jen aby to neskoncilo, tak to vetsinou dobre byt proste prestane. Proto vetsina pohadek konci nejakym lokalnim rozuzlenim "a pak zili stastne az do smrti" (jasne, treba Romeo a Julie, ze ano).

A jaky zanr se ti libi je celkem tvoje vec - ja mam mezi oblibenyma dobrodruznyma treba Slayers a az po letech jsem se dozvedel, ze cilovka mely byt japonske skolacky ^v^ Me se libi, tak si tim hlavu nelamu. Stejne tak se mi libi treba JinRoh, ktery jako fakt neni pro deti (vyznenim, nemyslim si, ze by tam nejaka nahota hrala roli, pokud se tam vubec objevila. A kdyz je zaver udelany dobre, tak casto to v podstate neni mozne rozumne natahnout.)

První řada velmi dobrá. Z druhé jsem viděl jen prvních pár dílů. A pak ten úplně poslední díl poslední řady. Kdy se ukázalo, že celý seriál byl vlastně naprosto zbytečný - horší konec (ve smyslu vysvětlení) si nedokážu představit. A tak jsem rád, že jsem to celé neviděl.

Mě se jeden čas docela líbil "Lost", ale pak se do toho tak zamotali, že nakonec nevěděli, jak to ukončit.

Lost patřil dlouho mezi mé oblibené, ukončení o proti jinym sériím bylo velmi korektní. (dokonce mam snad jeste z techto dob triko Dharma/The Swan :)
Každá saison přinesla něco nového, at šlo o cestování časem, nebo presunu na jinou část ostrovu, nové postavy a jejich příběhy.
Příběhová linie taky byla dobrá, žádné motaní nebo neshopnost to ukončit jsem teda neviděl . Naopak bych řekl že na tu dobu byl velmi dobře proveden.

Z druhé jsem viděl jen prvních pár dílů. A pak ten úplně poslední díl poslední řady ** horší konec (ve smyslu vysvětlení) si nedokážu představit..

Promiň, ale když přeskočíš 4 řady a pak si pustíš konec, opravdu tě překvapuje že konci nerozumíš ? Ale hned je to chyba scenaristů jistě, měli myslet na ty, co sledují jen první a poslední saison :)
O proti jiným seriálům to alespoň nějaký konec mělo. Ovšem "chtělo to sledovat" aby člověk konec, nebo vůbec příběh pochopil. LOST nepatřil mezi seriály které se sleduji obdíl nebo dokonce přeskočit celou řadu, (kdyz nekdo sleduje sérii 1 a pak přeskočí 4 saison na sérii 6 není divu ze nechápe, jediné co na tom nechápu jak se pak může člověk divit že tomu pak nerozumí), nejde o seriál typu : Law & Order: Special Victims Unit.

Já nechtěl spoilovat :-)

Pokud se úplně v posledním díle ukázalo, že vlastně všichni při havárii zemřeli a že celý děj tedy vlastně neexistoval (bylo to jen "fantazírování duší někde v očistci" či co), proto se mi zdál předtím celý děj zbytečný. A mohli tam narvat jakékoliv nesmysly, tím by to bylo "vysvětleno". Mám rád normálně uzavřené věci, respektive jakž-takž normálně uzavřené.

Oni ale nebyli mrtví, mimo některé při akcidentu v paté nebo úplně poslední saison.
Ti kteří se z toho ostrova dostali poprvé pryč tak byly stále naživu, (což jsi asi neviděl). Při té havárii letadla všichni ti hlavní hrdinové přežili.

To co se dělo na tom ostrově byla pravda a realita, důvod jak a proč spadli bylo odhaleno nálezem stanice labuť (hned v druhé serii tuším ) kde musely mačkat to tlačítko aby nedošlo k výbuchu toho elekromagnetismu. Jak se některe hlavní postavy přesunuli do minulosti taky byla pravda, nikdo do té doby nezemřel. Diť podstata né jen jedné řady bylo změnit minulost aby změnili budoucnost aby to letadlo nikdy naspadlo a všichni doleteli do Sydney.
Pak není divu že ten konec, chápeš tak divoce :-p Každá serie tě nechala úmyslně na vážkách, ale většina zapletek a tajemství se vysvětlila na konci každé série. Když to nesleduješ díl po dílu tak ti to dávat smysl asi nebude.
Hlavně ze "[horší konec ve smyslu vysvětlení si nedokážu představit]", no zkus se na to podivat celý, né jen na začátek a nakonec :-D

Ty jsi to videl, nebo je to jen "okopírovat& přilepit" cizí názor?
A co to ma společného s názorem nějaké Kateřiny která tam píše o něčem co tvrdí že nepochopila ? Navic rozhovor je o trochu necem jiném.

kde postupně odhalujeme, co jsou lidé z onoho letadla vlastně zač a že už v podstatě zemreli

Mimo to co píše pochybuji ze ten seriál vůbec sledovala. "V podstatě zemreli " znamená co ?
Prvnich pár sérií všichni žili nikdo 'ebyl v jakési alternativní realitě nebo co, nepočítaje pár lidí co zemřeli na tom ostrově pri nějaké nehodě nebo byly zavraždění.
(Kdyz jsem videl LOST poprve kdyz to davali v TV tak jsem to take moc nechapal a mel jsem podobny nazor jako "katerina" az kdyz jsem to zhledl celé tak je to zcela o necem jiném a vidim ze katrina pise hlouposti)

"Konci to tim ze Jack se brouzda po ostrove" je taky blbost, konec je premozenim toho zla , toho tzv cerného koure (Jacob alias hodny coz je bratr toho cerného koure alias zly, si pro ten svuj ukol zabrany uniknuti zla z ostrova pryc vybral prave toho Jacka, proto vsichni co byly na ostrove v minulosti Jacob navstivil kdyz hledal kandidaty jelikoz svého bratra nemohl zabit vlastni rukou) cim se ostrov zacne potapet a zcela zmizi cimz vsichni na nem zemrou.

Zadna konecna alternitava tam nebyla, slo o ocistec ktery byl nekolikrat zminen pred konecnou scénou ktera nasledovala po umrti vsech protagonistu viz po zniceni otrova. Zlo se nedostalo z ostrova a bylo porazeno, ostrov znicen, kazdy si pred smrti vyresil sve rodine a milenecké vztahy, a vsichni, nebo jejich duse mohli s klidem odejit .. konec.
Na CSFD je to 20. nejoblíbenější seriál https://www.csfd.cz/film/187968-ztraceni/prehled/, kdyby jsme meli porovnavat co si kdo pise na svojim webiku tak by jsme zde byly donekonecna.

No vidíš, a já si opravdu myslel, že ta poslední scéna v kostele (s příchodem "Ježíše"?) je vlastně důsledek toho, že všichni zahynuli při havárii a vše ostatní byly jen představy jejich duší před "definitivním zařazením" (peklo x očistec x nebe). Co píšeš, je pro mě naprosto nové..

Z žánrově trochu podobných seriálů se mi určitě více líbili Heroes (kromě poslední řady po několika letech) a 4400. Teď jsem už dlouho nic neviděl, naposledy ruský Better than us, a ten se mi také líbí (neviděl jsem ještě všechny díly). Před pár roky jsem sledoval Dark Matter, podle mě také OK.

To jak ten Jack leží na té pláži s tím psem vlastně umírá, až do posledniho dílu zil. Pak (po smrti) se objeví v tom "kostele" ale nebyl to Ježíš nýbrž slo o setkání s jeho mrtvím otcem :-p
Ono, ty hlavní postavy se rozdělili někteří se zamilovali a nechtěli změnit minulost = letadlo by nikdy nespadlo a nic by si nepamatovali, nebo John Lock který na ostrově mohl znovy chodit (jinak byl na vozíku). No a na tom konci to už všichni akcepotvali a s klidnou duši mohli opustit tento svět.
Alternativní realita byla jen posledni 6 saison, protože se jim podařilo změnit minulost a tak alternativní realitou bylo to, jak by to bylo kdyby to letadlo nikdy nespadlo, když otec toho Soyera nespáchal sebevraždu tak byl ze zlodějicka policista a podobně.

PS: Líbí se ti série které se líbily i mě, podívej se na : FlashForward nebo 12 opic taky není nejhorší, nebo Barkskins (hrubá kůže). Hodně se mi líbila trochu Gore a hardcore seriál BRITANNIA, hodně dobrou rockovou tak i rock-elektro hudbu to mělo .

Nevím jestli si to přečteš, protože je toto téma už poměrně staré, ale věř mi, že to tak má hodně lidí. Zrovna teď jsem u druhé série upířích deníků a i když mám do poslední série ještě čas, tak jsem zrovna nad tím přemýšlela. Na upíří deníky se dívám asi už po třetí, ale naposledy jsem se na ne dívala právě v roce 2017, takže jsem si řekla, že to zopakuji. Teď se na ne divá dobře, protože po pěti letech se něco zapomene, ale bojím se, že až skončí, tak zase budu muset nějakou dobu počkat a říkám si, jak ten čas letí a až se na ne znovu budu dívat, budu už o hodně starší a to mi vadí. Jak si to zvládl ty?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru