Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zrovna tento psychicky naruseny jedinec nie je vhodnym prikladom, pretoze: - Tak ako ju policia zadr…
fleg 14.05.2017 11:38
fleg
Nebyla jen zadržená, byla několik týdnů ve vazbě. Pokud vím, trestní stíhání zastaveno nebylo... Kdy…
Zarniwúp 15.05.2017 19:25
Zarniwúp
Tu nejde o to co si myslim...ja by som za nazor netrestal...ak si niekto mysli, ze holokaust nebol j…
fleg 16.05.2017 21:44
fleg
A co podmínku za spálení obrázku Aštara Šerana? V toho taky někteří věří.
karel 16.05.2017 21:57
karel
Samozrejme to je argument, ale porovnavat lokalny kult s 2 najvacsimi nabozenstvami sveta je trosku… nový
fleg 16.05.2017 23:30
fleg
CEO z Vatikánu má větší fanklub než Ivo Benda, má tedy mít větší práva? nový
karel 17.05.2017 00:00
karel
Ano a to nielen z dovodu vacsieho fanklubu, ale aj z historicko-politicko-georgafickych dovodov. Ked… nový
fleg 17.05.2017 13:13
fleg
Takže ta holka půjde bručet kvůli tomu, že dráždila kobru bosou nohou. Takže ji raději rychle potres… nový
Prasak 17.05.2017 16:02
Prasak
Za tú bibliu by sa už vôbec neposrali, pritom drvivá väčšina ľudí v SR sú kresťania (aj keď len na p… nový
Efos 17.05.2017 18:42
Efos
Bude hůř, tady to už dovedli skoro k dokonalosti. nový
karel 17.05.2017 18:49
karel
Ano Slovensko je skor pseudokrestanske a krestanstvo uz davno nie je militantne nabozenstvo, ale keb… nový
fleg 17.05.2017 19:18
fleg
Doma bezvěrcům řežou hlavy, pálení papíru tolik nepotěší. Komu se to nelíbí a nechce je tady, je vla… nový
karel 17.05.2017 19:22
karel
Kto su oni? Myslis tych fanatikov, ktori vladnu? Pretoze sme zase v rovine kolektivnej viny, nechcem… poslední
fleg 17.05.2017 22:25
fleg
Nepojde za Koran, to sa uhra do stratena, pojde (dufam) za to napadnutie verejneho cinitela a za tu… nový
fleg 17.05.2017 19:08
fleg

Zrovna tento psychicky naruseny jedinec nie je vhodnym prikladom, pretoze:
- Tak ako ju policia zadrzala ju aj neslavne prepustila, co doslo aj k zastaveniu trestneho stihania netusim.
- Momentalne ma na krku ine obvinenia a to za napadnutie verejneho cinitela (bitka s policajtmi), ked tusim verejne mocila a robila bordel v meste a druhe je este lepsie, ked sa v bare pobila a potom strielala na terase a vykrikovala, ze vsetkych postriela.
Inak z toho baru je celkom zabavne video ako zlozi pastou na zem chlapika, co sa jej pokusal dohovarat.

Inak dievcina ma dieta, o ktore sa nestara, v mladosti bola vraj znasilnena (vraj dovod preco to nema v hlave v poriadku) a celkovo ak si staci pozriet ako sa vyjadruje a dojde vam, ze je psychicky mimo...proste toto nie je naozaj dobry priklad pre boj za slobodu slova.
Nedame radsej iny priklad?:-)
Z mojho pohladu su tragickejsie ine priklady, napriklad trestne stihania poslancov LSNS za vyroky o tom, ze niekto je Zid, alebo Matovica, ze sa citi v parlamenete ako Zidia v koncentraku....a rozne absurdne priklady, kedy robime z hovna bic. Mne hlava neberie, co je trestne na tom, ked vo svojom nazore spomeniem nieco zidovske a nejaky pacient bude tvrdit, ze hanobim rasu alebo etnikum.

Nebyla jen zadržená, byla několik týdnů ve vazbě. Pokud vím, trestní stíhání zastaveno nebylo... Kdyby měla na fakabůku obrázek té nezávadné samolepky, o které se bavíme v jiném vlákně, bylo by jí to nepochybně přičteno k tíži.

Dosavadní vazba byla nahrazena dohledem mediačního a probačního úředníka. Mladá žena musí ohlásit každou svou změnu pobytu a musí se co nejrychleji dostavit na jakoukoli výzvu orgánů činných v trestním řízení.

Může být blbá (což je), ale to jí přece neubírá práva.
To vám fakt nevadí ten posun vnímání práv? To, co uvádíš v příkladu o zmiňování židů - vždyť to je přesně ono. Tady ti to vadí, ale blbka je ti fuk? Vždyť je to principiálně stejné...

Nějak takhle si představuji že to vypadalo v Sodomě a Gomoře. Postupný úpadek morálky. Ne záměrně, ne ze zlého úmyslu, prostě to nikomu nestálo za to udržovat...

Co Miloš Zbránek: http://www.securitymagazin.cz/pravnik-radi/muze-soudce-publikovat-jakekoliv-texty-1404056140.html ?

Tu nejde o to co si myslim...ja by som za nazor netrestal...ak si niekto mysli, ze holokaust nebol je to jeho vec. Ak s tym neobtazuje verejnost a nesnazi sa niekde na namesti presviedcat o tom davy je to ok.
Podpalit Koran, ci Bibliu, alebo ju inak znevazit je uz na povazenie. Su to nabozenske symboly a ich verejne hanobenie by imho trestne malo byt. Nevravim, ze je to na vazbu, ci ostry trest, ale podmienku by som za to daval.
Takze nie, nie je to principialne stejne, ta krava robila nieco, co v mojom ponimani prekrocilo mieru na rozdiel od niekoho kto len vyslovi svoj nazor. Poslancov LSNS tiez nemusim, ale ten hon na carodejnice, co na nich robia my pride tragicko-komicky.
S postupnym upadkom moralky suhlasim.

Samozrejme to je argument, ale porovnavat lokalny kult s 2 najvacsimi nabozenstvami sveta je trosku usmevne nemyslis?
Uznavam, ze je to tenky lad, ale zase chapem veriacich, ktorym by taketo spravanie vadilo.
Nakoniec aj Rusi davaju sediet natvrdo ludi, co znevazuju nabozenstvo, ci symboly, vid rozsudky za posledne cca 2 roky, co prebehli v mediach.
Naco drazdit hada bosou nohou, normalny clovek nema potrebu palit Koran, ci ist sukat do kostola a zavesit o tom video na YT.

Ano a to nielen z dovodu vacsieho fanklubu, ale aj z historicko-politicko-georgafickych dovodov.
Ked podpalime Bendovu knihu na uzemi CR moze sa stat maximalne, ze nas Ivo preklaje na svojom webe. Realne sa nestane nic.
Ked podpalis Bibliu tak sice uz nehrozi realne, ze sa tu niekde vyhodi na namesti oplnom ludi do vzduchu, ale moze to vzbudit vasne u podstatnej casti obyvatelstva, kedze Europa sa ako celok hlasi ku krestanstvu.
Ked podpalis Koran koledujes si realne o nejaky ten vybuch na tvojom uzemi, kedze moslimov tu sice nastastie este tolko neni, ale ti radikalni vedia celkom efektivnea destrukcne posobit na akomkolvek uzemi.
Matematicky vzato je najvacsi problem utocit na Koran, nakolko to nabozenstve ovladaju z casti fanatici, podpalenie Biblie uz vdaka vyvoju krestanstva nie je az taky problem, ale stale je to schopne vyvolavat masove vasne a hysteriu, takze je to tiez nebezpecny precedens.
Palenie knih vseobecne je chujovina, zakazovanie tiez,napriklad zakaz Mein Kampf je jedna z najvacsich blbosti, ja by som ho naopak dal do povinneho citania.
Ja nehovorim, ze ist cestou represie je ta spravna cesta, ale pocitovo citim, zeby sme to mali trosku usmernovat a nenechavat to vsetko len na slobodu slova a prejavu.

Za tú bibliu by sa už vôbec neposrali, pritom drvivá väčšina ľudí v SR sú kresťania (aj keď len na papieroch), ale akosi sa trestá len urážka cudzieho náboženstva, proti ktorému by IMHO mala byť z logiky veci naša západná humanistická spoločnosť vyhradená. Opak je akosi pravdou, nechápem prečo.

Ano Slovensko je skor pseudokrestanske a krestanstvo uz davno nie je militantne nabozenstvo, ale keby nejaki (idealne s uterakom na hlave) blbeckovia palili verejne Biblie napriklad na namesti neverim, zeby nedoslo k nejakej fyzickej odvete.
Ak by to robili doma a zverejni sa to na YT bude okolo toho aspon halo a zdvihne sa vlna protimoslimskych nalad.

Kto su oni? Myslis tych fanatikov, ktori vladnu? Pretoze sme zase v rovine kolektivnej viny, nechceme tu moslimov a to vseobecne.
Co s tymi normalnymi, ktori hlavy nerezu, pripadne tu ziju uz roky, maju rodiny? Posleme ich v ramci kolektivneho dosunu vsetkych prec?
Je to rovnaka hovadina ako hromadny odsun Nemcov po vojne z uzemia CR. Davove vasne sa vyvolavaju lahko a ked budeme odsudzovat imoslimov apriori dopadneme rovnako ako uz mnohokrat v minulosti.
Nemali by sme ludi posudzovat podla konania a nie podla viery?

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru