Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Mobilní tarify už jen podle ceníku (?)

Tak to su zvědavé, co z toho vznikne. Jestli ceny zůstanou pro všechny vysoký, což bych se v našem zahnilým kartelovým mobilním rybníčku nedivil, nebo nastane opravdová cenová válka.
http://mobil.idnes.cz/konec-podpultovych-nabidek-a-slev-dl7-/mobilni-operatori.aspx?c=A170216_105928_mobilni-operatori_jm
Tipnul bych si to tak, že každý soukromý zákazník dostane nějaký tarif z ceníku, ale k tomu nějakej ten "osobní bonus" ve formě slevy. Vlk se nažere a koza zůstane celá.
Dalším otazníkem budou tarify pro firmy. Větší firmy mají často možnost dát firemní tarif i zaměstnancům (a to rovnou i několik čísel na zaměstnance) a to jsou obvykle tarify z říše snů - paušál za pár desetikorun, hromada volných minut, volání v rámci firmy zdarma, internet výrazně levnější. Pokud zákon neomezí tyto benefitní tarify, budou tu furt dvě sorty zákazníků - ti, co dělají u velkých firem a ti ostatní. Ti ostatní budou bráni na hůl.

Na jednu stranu je pěkný, že s tím kartelem vláda chce něco dělat, na druhou stranu se mi nelíbí, že to dělá formou zákazů a příkazů (tedy doslova regulací volného trhu) a tak nějak náhodou před volbama.

A ještě něco - pokud to chápu dobře, tak to nezasáhne jen oblast mobilního telefonování, ale i třeba poskytovatele internetu. Já se s UPC též musel handrkovat jak na arabským tržišti, než mi nabídli lepší cenu. To znamená, že si budu muset nechat výrazně snížit rychlost, abych se vešel do rozumné ceny, nebo mi to napálí na dvojnásobek, tedy za plnou ceníkovou cenu. Nejsem si tedy jist, zda se tím zákonem vláda někomu zavděčí - no možná ano, těm, co prostě mlčky platí plnou palbu a nechají se oškubávat. Už v tom nebudou sami, budou oškubáni všichni.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat