Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volíme prezidenta Francie

Ad muslimové. Znám/viděl jsem osobně! jen jednoho, tohoto konkrétního Peršana bych se opravdu nebál (doktorand na US univerzitě). Stejně tak mám velmi dobrou osobní zkušenost s dvěma slovenskými cikány (otec-syn), kteří jsou opravdu pracovití a vůbec mi nedělá problém si s nimi sednout do "bílé"/"černé" hospody či je pozvat domů na grilovačku. To ale neznamená, že se budu rozplývat nad každým z Molenebeecku či Luniku IX. Ani tam ani tam bych určitě nikdy nepáchnul.

A o tom to je...nerobme kolektivne sudy, kolektivna vina neexistuje.
ANo vacsina ciganov na SK a CZ su zmrdi, ale budem kvoli tomu apirori kazdeho cigana odmietat? Aj ja ja ich par slusnych poznam, takisto ako poznam 2 moslimov, za ktorych dam ruku do ohna kludne a pritom to nie su moji kamarati.
Mne (a myslim, ze aj tw) vadia tie rychle sudy a rychle sudy nie nad jednotlivcami, ale rovno skupinami ludi a to len na zaklade prislusnosti k rase, ci nabozenstvu.
Je to podobne ako so Zidmi....samozrejme kopec Zidov je bolo a budu zmrdi, ale nemam mat preto rad Zidov? Preco?
A sme pri tom, co ma uz ako dieta iritovalo na Biblii...Boh trestal deti za hriechy ich otcov az do siedmeho pokolenia, co mi prislo strasne ubohe na Boha, pretoze Boh nemoze byt taky chuj, aby robil nieco taketo.
Nikdy nepochopim a neprijmem system kolektivej, ci dedenej viny.
Sudme konkretnych ludi za konkretne ciny.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat