Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Volíme prezidenta Francie

Ono jsou volby obecně o prioritách pocitů.

Někdo klade na první místo, zda bude nebo nebude EET. Jinému je to ukradené, ba to "těm šizungům a zk* podnikatelům" spíše přeje.
Někdo si jako hlavní plus přeje šengen, aby mohl cestovat/pracovat jinde. Pro druhého, který sedí na zadku, je to symbol nekontrolovaného přílivu podivných osob.
Někdo preferuje maximálně otevřený stát, protože ti příchozí zas nejsou takoví doktoři a inženýři, jak je nám namlouváno, a jeho pracovní postavení s vysokou specializací a vysokým platem nějaký nebílý Somálec nijak neohrozí. Jiný se bojí, že tentýž Afričan by jej mohl vykousat od krumpáče.
Někdo se bojí imigrace a potenciálních problémů s imigranty, že klidně upřednostní zavření hranic, ekonomický propad, ale bude spokojen, že hlasoval tak, aby mu někdo neuřezal hlavu či se vedle něj neodpálil.

Pochopím takové i takové přirozené motivy jakéhokoliv voliče. Často je bližší košile než kabát; co je voličovi po vztazích volební strany se státem XY - pro něj je důležitější, že ušetří 30 káčé za poplatek u doktora. Bohatý se tomu směje, chudý jej chápe.

Podporovatelé/voliči MLP nevznikli proto, že by chtěli ekonomicky zruinovat Francii, ale protože se bojí důsledků politiky, která v Evropě probíhá.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat