Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Západní civilizace se opravdu uhumanizuje, dekadence pod maskou

A proč by si nemohl říct, že ti to ukradl třeba afganistánec? Když ho policie chytí s předmětem v ruce, bude jistě následovat i potrestání. V pořádku, žijeme v právním státě (i když u závažné hospodářské kriminality si někdy nejsem úplně jistý).

Jiné by to ovšem bylo v situaci, kdy bys nevěděl, kdo to udělal a vykřikoval, že ti to určitě sebral imigrant, že jsou to všechno zločinci. Nebo že ti to určitě ukradli cikáni.

Ale..

když budou v novinách dělat pravidelný sumář romské kriminality a budu vynechávat veškerou ostatní kriminalitu, společnost snadno získá dojem, že jsou to pouze romové, kdo tu vytváří zločinnost. Říkat tedy, že nějaký konkrétní jednotlivec spáchal nějaký trestnný čin (či přestupek) je, podle mě, naprosto v pořádku. Vytahovat čistě účelově trestnou činnost nějaké skupiny bez znalosti hodnot celku, místní situace a podobně je nesmysl. Je myslím každému celkem jasné, že v místě, kde je vysoké zastoupení nějakého etnika bude pochopitelně i nejvyšší kriminalita spáchaná tímto etnikem. V Praze bude jistě trestných činu (v absolutních číslech i procentuelně) spáchaných romy výrazně méně, než v Ústí nebo Varnsdorfu.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat