Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Rozpad Velké Británie: 3-2-1..

Já se obávám, že to co chceš se reálně nedá udržet.

České ceny (téměř všeho, ale já budu řešit jen ty mobily) odrážejí právě to, že ČR je malý trh. Proč je malý trh? Protože reálně ještě stále platí, že existují ekonomické bariéry na vstup na trh, v tomto případě v podobě uzavřených licencí na frekvence A ZÁROVEŇ propojovací poplatky, které si (částečně - naštěstí) určují Opové. Zároveň platí, že opové za ty frekvence něco zaplatili a očekávají návratnost investic. S ohledem na prudký rozvoj telekomunikací a co 2 roky probíhající nutný upgrade sítě, to při počtu cca 7-8 milionu volajících, z čehož jsou půlka korporátní uživatelé s cenami tak směšnými, že volání je pro ně nepodstatná účetní položka, je třeba také vidět, že oni musí umořit tyto náklady a ještě vygenerovat zisk pro své akcionáře (kdyby ne, byl by management i firma v ohrožení).

Co se týká volného pohybu osob, tak tam jde o to, že pokud se ponechá jakýsi mezistav (hraniční přechody a kontrola), tak to v zásadě nic neřeší. Paš a teroristi budou chodit přes zelenou hranici a odsere si to v kolonách zase jen ten obyč daňový poplatník. Musel bys hranici zadrátovat stejně jako za komárů a pečlivě hlídat, aby to mělo účinek. A to jsem si užil a zažil, noční střelbu světlic, poplachy, honění "narušitele" a nevidím v tom žádnou pozitivní věc a přínos. Naopak by šlo o nákladnou položku státního rozpočtu, a bez efektivního výsledku, jen by zase byli nějací další lampasáci, co by mohli buzerovat lidi. K tomu si přidej tendenci "zlepšovat" stav a recipročně buzerovat občany jiných států a vyjde ti, že v horizontu několika let by nakonec došlo ke klasickému uzavření hranic.
Naopak souhlasím, aby racionální zabezpečení hranice existovalo na hranicích tzv. Schengenu, ostatně třeba Slovensko (co vím) má svou hranici celkem kvalitně zabezpečenu, problém je, že Polsko a Maďarsko jsou na tom o poznání hůře. Na druhou stranu, dnes jezdí třeba české děti do rakouských školek a škol, lidin jezdí "přes čáru" do práce, tohle všechno jsou věci, které neprostupná hranice velmi účinně zastaví.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat